of 61869 LinkedIn

Meer capaciteit C2000 nodig in risicogebied

Reageer
Het communicatienetwerk C2000 voor de hulpdiensten moet in risicogebieden als de regio Schiphol en de IJmond meer capaciteit krjgen. Dat bepleit de veiligheidsregio Kennemerland in een brief aan minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken).

Poldercrash
De brief kwam donderdagavond ter sprake tijdens een evaluatie in de gemeenteraad van Haarlemmermeer van de hulpverlening na de Poldercrash eind februari bij Schiphol. Naast de waardering van de raad voor de adequate hulpverlening was er veel kritiek op het functioneren van C2000.

 

Onvoldoende
Uit onderzoek is gebleken dat er problemen waren met het communicatiesysteem door onvoldoende capaciteit van een zendmast in Halfweg. Bovendien wisten niet alle hulpverleners hoe ze precies met C2000 moesten omgaan.

 

Afschieten
Sommige raadsfracties stelden donderdagavond dat C2000 maar beter direct kan worden afgeschoten. Burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer, voorzitter van de veiligheidsregio Kennemerland, vond dat te voorbarig. Hij wil wel dat de minister snel verbeteringen aanbrengt in het systeem.

In de brief aan Ter Horst vraagt de veiligheidsregio om een onafhankelijk onderzoek naar de uitbreiding van de capaciteit van C2000.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners