of 62284 LinkedIn

Korpsen hebben geen geld voor nieuwe agenten

Voor de drieduizend nieuwe agenten die in het regeerakkoord zijn beloofd, is helemaal geen geld. De politiekorpsen kampen nu al met een gezamenlijk tekort van 300 miljoen.
4 reacties
Voor de drieduizend nieuwe agenten die in het regeerakkoord zijn beloofd, is helemaal geen geld. De politiekorpsen kampen nu al met een gezamenlijk tekort van 300 miljoen.

Tekort
Het toegezegde extra geld is niet genoeg om dat weg te werken en al helemaal niet voor nieuwe agenten. Ferd Crone, penningmeester van het dagelijks bestuur van de korpsbeheerders, heeft zaterdag zijn uitspraken daarover in de Volkskrant bevestigd.

Toezicht

Crone, ook burgemeester van Leeuwarden: ,,Nu al staan dertien korpsen onder toezicht, met een totaal tekort van 300 miljoen.'' Daardoor moeten er drieduizend politiemensen uit. Met het beloofde geld uit het regeerakkoord kan dat aantal worden beperkt tot 1300, zegt Crone. Meer zit er volgens hem niet in.

Rekenfout

Het nieuwe kabinet maakt bovendien volgens Crone een rekenfout, waardoor de politie jaarlijks 200 miljoen euro minder te besteden heeft. Met het vorige kabinet is afgesproken zaken als personeelsadministratie, inkoop en ICT te gaan centraliseren. Dat levert 200 miljoen per jaar op, maar die bezuiniging is volgens Crone al ingeboekt door het vorige kabinet. Hij hoopt dat de rekenfout wordt hersteld. ,,Dit is nogal heftig, want het gaat om een van de hoofdbeloftes uit het regeerakkoord.''

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door agent (bonnenschrijver) op
@Hans.
Kun jij mij (en anderen) uitleggen wat er volgens jou schort aan het huidige systeem? Ook suggesties voor verbeteringen?
Door Hans Guldemond (Directeur Veiligheids Advies Centrum) op
Het opmerkelijke in dit geheel is dat velen buiten de politiewereld weten wat er schort aan het huidig systeem maar de raad van hoofdcommissarissen en korpsbeheerders nog met het hoofd in een mistwolk lopen. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat de politie het instrument van de politiek is.
Door johannes (adviseur) op
De politie is verworden tot een bodemloze put. Er wordt steeds meer geld ingepomt om de veiligheid op straat te vergroten, maar het geld verdampt al op voorhand. De korpsbeheerders zijn blijkbaar incompetent voor de hen opgedragen taak. Het lukt hen niet om orde op zaken te stellen. De dienstverlening aan de burger wordt steeds spaarzamer. Diverse bureaus worden gesloten of zijn beperkt open. Agenten zijn bezig met veel papierwerk. Diverse handhavingstaken worden doorgeschoven naar gemeentelijk toezicht (BOA's). Agenten krijgen opdracht om bonnen uit te schrijven. De positie van "oom agent" wordt steeds verder uitgehold.
Wordt het dan toch tijd voor een landelijk korps?
Door tukker op
Tja, we zitten in een graai-cultuur.


http://www.blikopnieuws.nl/bericht/115108

Vacatures

Van onze partners