of 63908 LinkedIn

KNVB: staantribunes hoeven niet dicht

Beeld: Pixabay
Beeld: Pixabay
Reageer

Clubs in het betaald voetbal hoeven de staantribunes niet te sluiten als er een passende oplossing voor wordt gezocht zodat de toeschouwers kunnen zitten. Volgens de KNVB is dat afgesproken na het overleg tussen het kabinet, de burgemeesters van de speelsteden en de partijen in het betaald voetbal.

Op hun kont

Sinds de start van het nieuwe seizoen mogen clubs twee derde van de capaciteit van het stadion gebruiken. De toeschouwers moeten verspreid worden over het gehele stadion en 'op hun kont zitten', had demissionair coronaminister Hugo de Jonge eerder al gezegd.

Meerdere opties

Volgens de KNVB is elk stadion anders en zijn er meerdere opties mogelijk om geplaceerde zitplaatsen te creëren bij de staantribunes. De clubs bepalen in overleg met de lokale driehoek die gaat over de handhaving van de coronamaatregelen wat de beste invulling is en zullen deze zo snel mogelijk invoeren.


Geen coronabrandhaarden
In de voetbalstadions zijn geen coronabrandhaarden geweest, meldt de KNVB. Alle bezoekers zijn getest of gevaccineerd en zijn ingedeeld in vakken met elk een eigen ingang. De conclusie uit het overleg was dat het betaald voetbal de zaken goed op orde heeft, maar dat de spreiding van de toeschouwers en de staantribunes aandachtspunten zijn. Clubs gaan opnieuw plaatsbewijzen aan de supporters geven zodat een nog betere spreiding kan worden gerealiseerd.

Wekelijks evalueren

De voetbalbond die samen met de Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie het overleg voerde, heeft afgesproken dat ze de voortgang wekelijks met clubs, gemeenten en ministeries evalueren. De KNVB laat weten zeer content te zijn met de samenwerking en de proactieve houding van alle betrokken partijen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners