of 63966 LinkedIn

Islam Democraten weer in opspraak

Weer is de Haagse partij Islam Democraten in opspraak. Nasar Hegiel, nummer zeven op hun lijst, wordt ervan verdacht een man te hebben neergeslagen na het gebed in de As-Soennah moskee.
1 reactie
Weer is de Haagse partij Islam Democraten in opspraak. Nasar Hegiel, nummer zeven op hun lijst, wordt ervan verdacht een man te hebben neergeslagen na het gebed in de As-Soennah moskee.
Gebroken hand
Het slachtoffer hield een gebroken hand over aan de schermutseling, die naar verluidt om een stapel verdwenen partijfolders ging. De politie zoekt nog getuigen van het incident.

Geen positieve reclame
Lijsttrekker Dilaver Delikaya geeft zijn nummer zeven op de lijst het voordeel van de twijfel. ‘Wat ik heb begrepen, is dat hij niet heeft geslagen. En ik zie geen reden waarom hij zou liegen.’ Niettemin noemt Delikaya het ‘geen positieve reclame’ voor zijn partij.

Lastercampagne
Daar ontbreekt het de Islam Democraten toch al aan. Begin januari stapte hun enige raadslid, Abdoe Khoulani, op na onenigheid over de ‘democratische besluitvorming’ in de partij. En een maand later kwam Delikaya zelf in het nieuws. Op zijn Hyves-pagina stonden foto’s afgedrukt van een kind met pistolen in zijn hand. Familiefoto’s die  per ongeluk en zonder zijn medeweten op het sociale netwerk waren geplaatst, verweerde de lijsttrekker zich. De ontstane publiciteit deed hij af als een ‘lastercampagne’ van de media. ‘Wij keuren alle vormen van geweld af, zowel fysiek als verbaal’, benadrukte de partij in een persbericht.

Peilingen
De Islam Democraten, die het tegengaan van ‘haatzaaierij tegen moslims’ als speerpunt van haar programma heeft, stonden in de peilingen van februari op één zetel. Den Haag is één van de twee gemeenten waar de Partij voor de Vrijheid meedoet aan de verkiezingen. Deze stond laatstelijk op zeven zetels.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door MvdR op
Zo zie je maar weer, niemand hoeft hen in kwaad daglicht te stellen, dat kunnen ze heel goed zelf gewoon door zich te gedragen zoals ze zijn.

Vacatures

Van onze partners