of 61043 LinkedIn

Hennepgeurkaart landelijk beschikbaar

De hennepgeurkaart gaat landelijk worden ingezet.
1 reactie

De zogeheten hennepgeurkaart komt vrijwel zeker voor iedereen in Nederland beschikbaar. Nu is die kaart met daarop de geur van hennep om zo kwekerijen te kunnen ontdekken alleen nog uitgedeeld in Den Haag en Rotterdam.

Grootschalig

Dat zei vrijdag een woordvoerder van Netbeheer Nederland, de brancheorganisatie van netbeheerders. ,,Het besluit moet formeel nog worden genomen, maar de wens is er om de hennepgeurkaart grootschaliger in te zetten’’, aldus de woordvoerder. De kaart wordt in principe overal uitgedeeld, maar vooral in gebieden waar de hennep welig tiert.

Kwekerijen 

Vorig jaar november kregen 30.000 huishoudens in Den Haag en Rotterdam een hennepgeurkaart. De mensen werd gevraagd mee te helpen met het oprollen van hennepkwekerijen in hun stad. ,,Veel kwekerijen kunnen opgerold worden na een tip van een buurtbewoner’’, zegt de woordvoerder. De hennepgeurkaart was destijds een initiatief van de landelijke Taskforce aanpak georganiseerde hennepteelt.

Energiediefstal 

Nu is het het Platform Energiediefstal (PED) dat op basis van de ervaringen in Rotterdam en Den Haag de kaart landelijk gaat uitgeven. ,,De verschillende netbeheerders in Nederland kunnen het zelf gaan doen, maar het zou natuurlijk mooier zijn als we dit in gezamenlijkheid kunnen oppakken’’, aldus de zegsman van Netbeheer Nederland.

Gordijnen 

Naast een hasjgeur die door krassen naar boven komt, bevat de kaart ook andere informatie om een kwekerij te ontdekken. Ook het gezoem van ventilatoren, woningen waarbij de gordijnen altijd zijn gesloten en panden die onbewoonbaar zijn, maar waar wel mensen af en toe rondstruinen, zijn kenmerken.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Peter Coopmans (HRM-adviseur) op
Zo Noord Brabant! Waar blijven jullie met de hennepgeurkaarten? We zijn waarschijlijk met Limburg de grootste kweekvijver voor hennepteelt. Iedere dag wordt hier in West Brabant wel zo'n leuk bedrijfje op zolder of in de kelder opgepakt. Dus provincie aan de slag met de verspreiding. Een stukje zelfredzaamheid, dat zo in hoge mate wordt gepromoot, kan hier zijn vruchten afwerpen. Dus dit laten toch niet gedogen!

Vacatures

Van onze partners