of 61869 LinkedIn

Gemeenten willen helderheid over regels wietproef

Gemeenten willen meer duidelijkheid over de regels van het wietexperiment. Daarom wordt pas volgend jaar bekend welke gemeenten meedoen aan de proef met door de staat gereguleerde wietteelt, schrijven minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Bruno Bruins (Medische Zorg) aan de Tweede Kamer.
2 reacties

Gemeenten willen meer duidelijkheid over de regels van het wietexperiment. Daarom wordt pas volgend jaar bekend welke gemeenten meedoen aan de proef met door de staat gereguleerde wietteelt, schrijven minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Bruno Bruins (Medische Zorg) aan de Tweede Kamer.

Eerste helft 2019

Eerder was de verwachting dat gemeenten zich al dit jaar konden aanmelden voor de proef. Dat wordt nu pas in de loop van de eerste helft van volgend jaar. Daarna zal het kabinet zes à tien gemeenten aanwijzen waar het vier jaar durende experiment zal worden gehouden. Er komt een gelijk aantal controle-gemeenten.

 

Minimaal tien soorten cannabis

Telers die aan het experiment meedoen moeten minimaal tien soorten cannabis kunnen telen, staat in de voorwaarden. De telers worden ook verantwoordelijk voor het vervoer en de verpakking van de softdrugs. De voorbereiding met onder meer de selectie van de telers, duurt zeker een jaar. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Martijn op
De heer Janssen heeft het goed begrepen. De "liberalen", die alcohol en sigaretten, welke met gemak worden geschaard onder de meest schadelijke drugs ter wereld, zowel medisch (d.w.z. voor de individuele gezondheid als wel volksgezondheid) als sociologisch (d.w.z. qua criminaliteit, overlast, ongelukken, vechtpartijen, enzovoort). Cannabis daarentegen? Het heeft notabene medische toepassingen, is nagenoeg volledig onschadelijk voor de gezondheid (mits geconsumeerd door volwassenen zonder tabak) en heeft geen vechtpartijen, seksuele intimidatie, auto ongelukken, overlast, enzovoort enzovoort als gevolg.

Maar bij onze "liberalen" is "persoonlijke vrijheid" om zwaar verslavende en destructieve stoffen te consumeren een goed groot. Stoffen waarvan de wetenschappelijke gemeenschap al decennia weet dat het vele malen veiliger is in elk mogelijk opzicht, daar is individuele vrijheid niet van toepassing "want troep" (zonder enige argumentatie).

Niets liberaal aan, maar juist conservatief vanwege grote mate van naïviteit en blindheid. Het gedoogbeleid is failliet en legalisatie is de enige valide oplossing. Deze proef is veel te klein en kort -- totaal ineffectief.
Door B. Janssen (Ambtenaar) op
Beschamend: een experiment van 4 jaar? We zijn al 40 jaar aan het experimenteren met softdrugs, maar inmiddels worden we links en rechts ingehaald door landen die wel enige voortvarendheid en doortastendheid betrachten in de heel drugs discussie. Deze politici moeten niet vreemd staan te kijken dat ze totaal vervreemd zijn van hun kiezers. Het beeld is dat deze mannetjes roepen nog dat het allemaal "troep" is, en in hun stoel op de sociëteit slaan ze nog een borrel achterover met een dikke sigaar. Het drugsprobleem wordt volstrekt niet adequaat behandeld: de lachende derde is de drugsmaffia. Proeva Haro zou ik zeggen!

Vacatures

Van onze partners