of 64740 LinkedIn

Gemeente Zandvoort: GP geen verkapt festival

De gemeente Zandvoort vindt dat de Dutch Grand Prix, ondanks optredens van diverse dj's tijdens het meerdaagse evenement, 'geen verkapt festival' is. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten.
3 reacties

De gemeente Zandvoort vindt dat de Dutch Grand Prix, ondanks optredens van diverse dj's tijdens het meerdaagse evenement, 'geen verkapt festival' is. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Op hun plaats

De organisatie achter de DGP meldde maandag dat tussen de races door diverse dj's gaan performen. 'De acts zijn alleen bedoeld om mensen op hun plek te houden', aldus de gemeente. 'Volgens de richtlijnen van de overheid moeten mensen op hun plaats blijven zitten.' De Dutch Grand Prix liet eerder weten ervan uit te gaan dat de bezoekers van het evenement dat ook doen.

Willekeur

De evenementensector is woest dat de Formule 1 wel door mag gaan, terwijl grote festivals allemaal zijn geschrapt. De festivals verwijten het demissionaire kabinet willekeur, dedain en met twee maten te meten. Het kabinet gaf nauwelijks reactie op boze protesten van meer dan 100.000 festivalgangers.

Camping

Niet alleen de 'pauzeacts' van dj's vallen verkeerd bij de evenementensector. Ook de Official 538 Dutch Grand Prix Village, een grote camping voor duizenden mensen, ligt onder vuur. Festivals als Lowlands mochten van het demissionaire kabinet mede niet doorgaan vanwege de campingfaciliteiten.

Geen feesten

De Dutch Grand Prix heeft beloofd dat er geen activiteiten of feesten worden georganiseerd op de camping. Radio 538, naamgever van de camping en sponsor van de Dutch Grand Prix, heeft gezegd 'het onbegrip van de evenementensector te snappen'. Radio 538 gaat wel uitzendingen verzorgen vanaf het terrein, maar belooft tijdens deze uitzendingen de coronarichtlijnen te eerbiedigen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door John Rooijakkers op
'Dj's moeten mensen op hun plek houden' maar op de 'Official 538 Dutch Grand Prix Village (camping voor duizenden bezoekers) worden geen activiteiten of feesten georganiseerd'. Daar blijven bezoekers uiteraard gewoon de hele avond en nacht in hun tent.
Door Zipje op
Inderdaad, onvoorstelbaar dat dit wel mag.
Door Bimie Janssen (Ambtenaar) op
Dat de gemeente Zandvoort dit evenement ondersteunt is evident, alle tijd, geld en moeite die ze erin hebben gestopt willen ze zeker niet voor niks laten zijn. En door het één te misgunnen wordt een ander niet beter. Maar het maakt wel weer duidelijk dat er toch een fundamenteel verschil is wanneer er een lobby is met elitaire vrienden of iets uit de cultuursector waarin geen rijke elitaire vriendjes zitten. Want alle excuses ten spijt, GP Zandvoort is gewoon een meerdaags racefestival. Met als headliners Max en Bernhard, waarbij de laatste gespeend is van elk realiteitsbesef en fatsoen. Tsjah dat de cultuursector dit niet pikt is wel logisch.

Vacatures

Van onze partners