of 59130 LinkedIn

Extra mankracht deert Brabantse crimineel niet

De extra inzet van politie en het Openbaar Ministerie tegen de georganiseerde misdaad in het zuiden van Nederland levert te weinig op. Dat vinden ruim veertig door de NOS ondervraagde burgemeesters uit Noord-Brabant en Limburg. Het ontbreekt volgens hen nog steeds aan mankracht om de problemen structureel aan te pakken.

De extra inzet van politie en Openbaar Ministerie tegen de georganiseerde misdaad in het zuiden van Nederland levert te weinig op. Dat vinden ruim veertig door de NOS ondervraagde burgemeesters uit Noord-Brabant en Limburg. Het ontbreekt volgens hen nog steeds aan mankracht om de problemen structureel aan te pakken.

140 mensen extra

Sinds 2014 zijn bij politie en Openbaar Ministerie in Zuid-Nederland circa 140 mensen extra ingezet, maar veel burgemeesters hebben het gevoel dat de omvang van zware criminaliteit in hun gemeente gelijk is gebleven of zelfs is toegenomen. 'Lang niet alle gevallen van ondermijnende criminaliteit kunnen worden aangepakt', merkt burgemeester Jos Som van Kerkrade. Een Brabantse burgemeester constateert: "De inspanningen zijn niet zichtbaar."

 

Tijdrovend

Politie en OM moeten te vaak keuzes maken, waardoor zaken blijven liggen. De onderzoeken naar criminelen zijn tijdrovend en het duurt lang voordat de rechter uiteindelijk een oordeel velt. Ook constateren sommige burgemeesters 'administratieve rompslomp' en vinden ze dat belangrijke informatie niet goed wordt gedeeld tussen de partijen die gezamenlijk misdaad bestrijden. 

 

Meer inspanning 
Ook het Openbaar Ministerie erkent dat er een extra inspanning nodig is om de misdaad in Zuid-Nederland effectief te bestrijden. Het OM wil, behalve meer mensen, iinvesteren in kwaliteit en innovatie. Verder vindt ook het OM dat het uitwisselen van informatie beter moet.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door doeterniettoe (-) op
Misschien heeft de VVD nog een oplossing?
Sinds ettelijke jaren is 'veiligheid' hun speeltuin eveneens onder de VVD zijn er honderden miljoenen bezuinigd bij de politie.
Of het was de bedoeling dat criminele vrij spel kregen.

Vacatures

Van onze partners