of 59274 LinkedIn

Elke dag iemand beroofd in Flevoland

In Flevoland wordt elke dag iemand beroofd, het aantal straatroven in het jaar daarvoor was veel lager. Het aantal aangehouden verdachten daalde juist sterk.
1 reactie

Het aantal straatroven in Flevoland is vorig jaar flink toegenomen. Dat blijkt uit de misdaadcijfers van de regio, die maandag werden gepresenteerd. Vergeleken met 2010 werden er ruim 36 procent meer straatroven gepleegd.

Aanhoudingen dalen
In 2011 werd in Flevoland bijna elke dag iemand beroofd op straat, terwijl het totale aantal straatroven in het jaar daarvoor nog geen 250 bedroeg. Het aantal aangehouden verdachten daalde juist sterk. In 2010 werden nog 178 verdachten ingerekend, vorig jaar bleef de teller steken op 103.

Inbraken stijgen 

Net als de hoeveelheid straatroven, steeg ook het aantal inbraken flink. Er werd ruim 2500 keer ingebroken in de provincie, bijna 20 procent meer dan een jaar eerder. De korpschef van Flevoland en Gooi- en Vechtstreek, Willem Woelders, is desondanks tevreden over 2011. In beide regio's is namelijk het totale aantal misdrijven gedaald. Met name Gooi- en Vechtstreek kende een aanzienlijke daling.

Verkeersveiligheid 

Het korps boekte verder vooral veel succes op het gebied van verkeersveiligheid. In Flevoland nam het aantal verkeersongelukken waarbij doden of gewonden vielen met bijna de helft af en ook in Gooi- en Vechtstreek vonden aanzienlijk minder aanrijdingen plaats.

Meedenken 

Woelders spoort inwoners van de twee regio's aan om vooral de ogen open te houden en mee te denken met de politie. Door hulpmiddelen als Twitter, AmberAlert en BurgerNet heeft het korps volgens Woelders afgelopen jaar meer verdachten kunnen aanhouden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door liesbeth (mantelzorger) op
wat wil je nu steeds meer winkels pinbetalingen krijgen, dan verplaatst het probleem naar de straat en woning van slachtoffers
waarom geen lokagenten, en laten de daders financieel gestraft worden bv10 euro = 100 euro schade betalen aan slachtoffer
MAAR voor alles zorg dat oud en jong fatsoenlijk betaald en behandeld worden op de arbeidsmarkt en straf de ondernemingen die naar lage loon landen gaan

Vacatures

Van onze partners