of 64231 LinkedIn

Den Haag waarschuwt jongeren: ‘Je oma is onbetaalbaar’

Wethouder Hilbert Bredemeijer. Foto: Arnaud Roelofsz
Wethouder Hilbert Bredemeijer. Foto: Arnaud Roelofsz

De gemeente Den Haag start vandaag een campagne om jongeren aan te sporen zich aan de coronamaatregelen te houden en zich te laten testen bij klachten. De campagne is online te vinden, maar ook via digitale reclamezuilen op de meest bezochte plekken in de stad. 

Onbetaalbaar
In de aanloop naar het nieuwe school- en collegejaar, wil de gemeente Den Haag scholieren en (aankomende) studenten waarschuwen voor de risico’s van corona. De komende drie weken worden boodschappen verspreid die mede tot stand gekomen dankzij ideeën en wensen van jongeren, onderwijsinstellingen en studie- en studentenverenigingen. Zo luidt een poster ‘Een coronatest is gratis, je oma onbetaalbaar’ en een andere ‘Je test toch ook bij een SOA, waarom niet bij corona?’

Verantwoordelijkheid
‘Gelukkig kan er al weer veel meer, maar het coronavirus is nog niet verdwenen’, licht onderwijswethouder Hilbert Bredemeijer (CDA) toe. ‘Dat betekent dat we ons allemaal aan de maatregelen moeten blijven houden, jong en oud. Dus, heb je klachten? Pak je verantwoordelijkheid en laat je testen. Het is snel, gratis en gemakkelijk.’

Invloed
Karlijn Damen, de voorzitter van de Haagse Studenten Vereniging, dacht ook mee over de teksten van de campagne. Vooral de ‘oma-boodschap’ is volgens haar van belang, laat ze in het AD weten. ‘Jongeren moeten er nog eens van doordrongen worden dat hun gedrag invloed heeft op de gezondheid van niet alleen hunzelf, maar ook  anderen.’

Uitbraak
Volgens de laatste RIVM-cijfers zijn er 483 Covid-19 patiënten in de gemeente Den Haag, of 88,5 per 100.000 inwoners. De gemeente heeft te maken met een van de grootste uitbraken van het land, hoewel het aantal besmettingen in Rotterdam en Amsterdam naar verhouding nog altijd hoger ligt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Roos Hesje (--------+++++) op
@de redactie van BB: fijn dat u die reactie van Justus hebt gemodereerd. Nu nog de discussie of we hier op BB überhaupt wel een reactiemogelijkheid zouden moeten en willen hebben. Wat mij betreft niet !
Door Rood Hesje (Vakantiegenieter in eigen land) op
@M (CDA-lid) en ikbenhierniet: helemaal eens. De laatste tijd loopt het echt te spuigaten uit aan kletskoek en onzinberichten. Die van Justus spant wel de kroon. De andere schrijvers spuien in overvloed hun frustratie als reaguurders. Wanneer neemt de redactie van BB zichzelf eens serieus!?
Door M (CDA-lid) op
@ Door ikbenhierniet... (lezer) op 18 augustus 2020 09:18:
"Waarom wordt bagger zoals hieronder van Justus niet gemodereerd? De suggestie dat het alleen "buitenlandse" jongeren zijn die zich niet aan de regels houden is leugenachtig en absurd, en iedereen die het nieuws volgt (of wel eens buiten komt) weet dat. En de insinuatie dat al deze mensen massaal frauderen met sociale voorzieningen is nog vuiler."

Goed dat je er wat van zegt ikbenhierniet, want dit soort racisme leidt er alleen maar toe dat partijen als de VVD, PVV en FvD Bijstandsuitkeringen fors kunnen gaan verlagen onder het mom van dat veel niet-westerse allochtonen in de Bijstand zitten. Bezuinigingen op en hervormingen van de sociale zekerheid op basis van racisme, dat moeten wij niet willen. Omdat dan juist diegenen er door hard geraakt worden die vanwege een handicap of een (chronische) ziekte niet in staat zijn om betaald werk te kunnen verrichten.

Door ben (jurist) op
Dit voelt als een soort emotionele chantage. Over het algemeen hebben jongeren zich volgens mij heel kranig gehouden in de Corona tijd. De meeste 'oma's'zijn echt niet gestorven omdat ze met hun kleinkinderen knuffelenden, maar ze kwijnden weg in verpleeghuizen in quasi gevangenschap.
Door ikbenhierniet... (lezer) op
Waarom wordt bagger zoals hieronder van Justus niet gemodereerd? De suggestie dat het alleen "buitenlandse" jongeren zijn die zich niet aan de regels houden is leugenachtig en absurd, en iedereen die het nieuws volgt (of wel eens buiten komt) weet dat. En de insinuatie dat al deze mensen massaal frauderen met sociale voorzieningen is nog vuiler.

Dit soort vuil is racisme, en dat is geen mening maar een overtreding van de wet.
Door Erik op
Precies. je oma is onmisbaar. Dus veel knuffelen. Dat heeft ze nodig!
Door drs. E. Nabled op
Stelletje demagogen!
Door Carol Stel op
Zo zo, de gemeente Den Haag gaat op de emo-toer. Zetten nu oma's in om de jeugd te verleiden zich aan de maatregelen te houden (opa's tellen kennelijk niet mee bij deze gemeente).

Wel bijzonder hoor. Want in de eerste maanden van de coronacrisis waren grootouders in het geheel niet belangrijk. In de ouderen- en verpleegtehuizen was volgens overheid en RIVM beschermende kleding en mondkapjes voor het verzorgend personeel helemaal NIET NODIG. En zijn er waarschijnlijk honderden (zo niet duizenden) oma's vroegtijdig gestorven.

Gemeente Den Haag maakt zich weer eens belachelijk.

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners