of 63946 LinkedIn

Burgemeesters: laat horeca 's nachts open

Het Veiligheidsberaad heeft het kabinet dinsdag geadviseerd om bij evenementen iedereen toe te laten. Ook heeft het overleg met voorzitters van de 25 veiligheidsregio's afgeraden om horeca te verplichten om tussen middernacht en 06.00 uur dicht te zijn. Het beraad, dat dinsdagochtend online samenkwam, is voor het verplicht tonen van een QR-code.
Reageer

Het Veiligheidsberaad heeft het kabinet dinsdag geadviseerd om bij evenementen iedereen toe te laten. Ook heeft het overleg met de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's afgeraden om horeca te verplichten om tussen middernacht en 06.00 uur dicht te zijn. Het beraad, dat dinsdagochtend online samenkwam, is voor het verplicht tonen van een QR-code.

Zo duidelijk mogelijk

'Het Veiligheidsberaad vindt dat het systeem van verplichte coronatoegangsbewijzen zo duidelijk mogelijk uitgevoerd moet worden, met zo min mogelijk afwijkingen en uitzonderingen. Wij begrijpen de overwegingen van het kabinet, maar hebben om die redenen een voorkeur om de beperkingen in openingstijden van de horeca en het aantal bezoekers bij evenementen niet toe te passen', zo reageerde voorzitter Hubert Bruls na afloop van de bijeenkomst waarbij behalve de burgemeesters ook de de demissionaire ministers Ferd Grapperhaus en Hugo de Jonge aanwezig waren.

Handhaving
Het kabinet maakt dinsdagavond in een persconferentie de nieuwe versoepelingen bekend. Hierna volgt volgens burgemeester Bruls van Nijmegen 'nog nadere afstemming tussen het Veiligheidsberaad en het Rijk met betrekking tot de handhaving'. 'In het buitenland lijkt handhaving van de coronatoegangsbewijzen weinig tot geen problemen op te leveren. Het Veiligheidsberaad heeft aangegeven dat de huidige handhavingspraktijk de uitdrukkelijke voorkeur heeft: de eerste verantwoordelijkheid ligt bij ondernemers en klanten, bij excessen treedt de overheid op.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners