of 64231 LinkedIn

Burgemeesters geven niet snel vergunning af

Mensen moeten er rekening mee houden dat grote evenementen dit jaar niet kunnen doorgaan. Dat is een uitkomst van het overleg van de burgemeesters in het Veiligheidsberaad. 'Het festivalseizoen zal veel beperkter zijn', concludeert voorzitter Hubert Bruls. Als er veel van hulpdiensten wordt gevraagd, zullen burgemeesters dit keer niet snel een vergunning afgeven. Ze vinden dat politie, ambulancepersoneel en andere hulpverleners eindelijk recht hebben op rust.
Reageer

Mensen moeten er rekening mee houden dat grote evenementen dit jaar niet kunnen doorgaan. Dat is een uitkomst van het overleg van de burgemeesters in het Veiligheidsberaad. 'Het festivalseizoen zal veel beperkter zijn', concludeert voorzitter Hubert Bruls. Als er veel inzet van hulpdiensten wordt gevraagd, zullen burgemeesters dit keer niet snel een vergunning afgeven. De burgemeesters vinden dat politiemensen, ambulancepersoneel en andere hulpverleners eindelijk recht hebben op rust.

Zwarte Cross
Bovendien denkt Bruls dat organisatoren er uit zichzelf ook vanaf zien om voor augustus of september nog een heel feest op te tuigen. Zij moeten volgens hem 'echt veel regelen'. Dit jaar komt het toegangstesten daar nog bij. Hij refereert naar de Zwarte Cross, dat uiteindelijk toch de editie voor dit jaar heeft afgeblazen.


Waakstand
De burgemeesters in het Veiligheidsberaad gaan maandag in de 'waakstand'. Onderling blijven zij elkaar actief op de hoogte houden. Mochten er in de zomer redenen zijn om maatregelen te nemen, dan willen zij snel kunnen ingrijpen. 'Wij willen niet hetzelfde als vorig jaar toen wij na de zomer in allerijl weer moesten opschalen', zegt Bruls.

Brandhaard

De burgemeester van Nijmegen waarschuwt dat het coronavirus opnieuw snel om zich heen kan slaan. Een lokale brandhaard kan zich een week later hebben verspreid over heel het land. 'Dat moment moet je voor zijn', stelt Bruls. Hij ziet geen enkele reden om als Veiligheidsberaad achterover te gaan zitten. 'Een waakstand is nodig.' Deze zomer komt het Veiligheidsberaad waarschijnlijk nog twee of drie keer samen.

Onvoorspelbaarheid

Het beraad waarin de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's zitten, blijft zich zorgen maken over de onvoorspelbaarheid van het virus. 'Wij weten nog niet 100 procent zeker hoe de vaccins werken, hoe lang ze beschermen en of ze verspreiding voorkomen. Daarom blijven quarantainebepalingen heel essentieel. De pandemie is nog niet klaar', zegt Bruls. Hij moet er niet aan denken dat het land weer in lockdown zou moeten. 'Dat is voor de samenleving een enorme dreun.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners