of 59250 LinkedIn

Burgemeester weer onder de Helmonders

Burgemeester Fons Jacobs
Burgemeester Fons Jacobs
Reageer
Burgemeester Jacobs van Helmond is woensdagavond voor het eerst sinds begin december weer in het openbaar verschenen. Hij was ondergedoken, nadat hij met de dood was bedreigd. Jacobs liet zich weer zien bij de oudejaarsconference van Bert Kuijpers in Helmond.

Beveiligd
,,Het voelt nog even vreemd, maar ik verlang ernaar weer onder de Helmonders te zijn'', zei Jacobs in een interview met Omroep Brabant. Vier weken lang werd Jacobs dag en nacht persoonlijk beveiligd. Dat is nu achter de rug. ,,Ik ben er absoluut zeker van dat er niets kan gebeuren. Bovendien is het fijn te merken dat iedereen erg meeleeft. Dat doet me goed.''

Coffeeshop

Jacobs en zijn vrouw doken 1 december onder, waarna locoburgemeester Frans Stienen zijn taken overnam. De bedreigingen kwamen vermoedelijk uit het criminele circuit, maar de politie heeft nog niemand kunnen arresteren. Eerder zat wel een 38-jarige man uit Eindhoven vast, maar die werd na elf dagen weer vrijgelaten. Ook de plaatselijke coffeeshop Carpe Diem werd bedreigd. Jacobs had aan die coffeeshop een vergunning verleend.

Taken

De burgemeester gaf te kennen vanaf 3 januari zich weer volledig op zijn taak als burgemeester te willen richten. Jacobs is nu al wel weer gedeeltelijk aan het werk, maar veel van zijn taken worden nog waargenomen door Stienen.

Ontroerend

De conference van Kuijpers bevatte ook grappen over Jacobs. De burgemeester kon er wel om lachen. ,,Dat hoort erbij, je kan het verwachten. Bovendien waren het correcte grappen.'' Een liedje over hem en de gebeurtenissen rondom zijn persoon kon hem nog meer bekoren. ,,Dat was ontroerend.''

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners