of 59123 LinkedIn

Burgemeester verbiedt onbeperkt drinken

Op KPJ-schuurfeesten mogen bezoekers niet langer tegen een vast entreebedrag onbeperkt drinken. Die maatregel heeft burgemeester André Osterloh van Halderberge genomen.
2 reacties
Op KPJ-schuurfeesten mogen bezoekers niet langer tegen een vast entreebedrag onbeperkt drinken. Die maatregel heeft burgemeester André Osterloh van Halderberge genomen.
Voorwaarde
Op sommige feesten van de Katholieke Plattelands Jongeren in tenten, schuren en stallen is de vaste entreeprijs gemeengoed, zegt Osterloh. Voor 25 of 30 euro drinken bezoekers zich ‘drie keer in de rondte’. Dat verbiedt hij nu. Bij de vergunningverlening om tijdelijk alcohol te mogen schenken in een niet-permanente horecalocatie, neemt Osterloh een voorwaarde op. ‘Heel simpel. Er mag niet onbeperkt worden gedronken tegen een vast bedrag.’

Gezondheidsschade
Het overmatig drinken leidt tot gezondheidsschade, overlast en vandalisme. En verspilling, zegt Osterloh, die zelf wel eens een schuurfeest bezocht. ‘Aan het eind van het feest waren sommige bezoekers zo baldadig dat ze hun bier niet meer opdronken, maar naar elkaar gooiden.’

Minder veel
Halderberge neemt de maatregel in overleg met politie en justitie in het district Bergen op Zoom. De politie gaat de feesten controleren. Ook de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom en Moerdijk willen het onbeperkt drinken op deze manier verbieden. De gemeenten veronderstellen dat het moeten betalen per consumptie ertoe leidt dat er ‘minder veel’ wordt gedronken.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Martijn (Beleidsmedewerker) op
Het gaat er niet om dat je je niet meer 'een slag in de rondte' KUNT drinken; maar dat de drempel wat hoger komt te liggen.

Wat mij betreft is deze maatregel dus een prima eerste stap in de juiste richting.
Door Jofel (adviseur) op
Prachtige symboolpolitiek. Als de drankjes nu €0,50 kosten mag het dus wel? Dan kan men zich nog steeds een slag in de rondte drinken. Of stel dat €2 per drankje zou zijn. Dan zal men gewoon dat doen wat wij vroeger ook deden: van tevoren "indrinken".

Dit soort politiek zet geen zoden aan de dijk.

Vacatures

Van onze partners