of 63000 LinkedIn

Burgemeester vecht voor behoud mariniers

Sluiting van de marinierskazerne in Doorn gebeurt op onjuiste gronden en kost veel werkgelegenheid. Dat zei burgemeester Frits Naafs van Utrechtse Heuvelrug.
1 reactie

Sluiting van de marinierskazerne in Doorn gebeurt op onjuiste gronden en kost veel werkgelegenheid. Dat zei burgemeester Frits Naafs van Utrechtse Heuvelrug vrijdag. De marinierskazerne moet dicht vanwege de bezuinigingen. Minister Hans Hillen (Defensie) wil de mariniers naar Zeeland verplaatsen.

Uitbreiden
De burgemeester wil de Tweede Kamer er volgende week van overtuigen dat die verhuizing niet goedkoper is en dat er in Doorn voldoende mogelijkheden zijn om de kazerne uit te breiden.

Vergevorderde gesprekken
Op veel plaatsen in Nederland vertrekken legeronderdelen vanwege de bezuinigingen. De marinierskazerne is met 2000 arbeidsplaatsen een belangrijke werkgever in Doorn. Minister Hillen schrijft dat hij wil onderzoeken of een verplaatsing mogelijk is. Maar volgens burgemeester Naafs zijn de gesprekken met de provincie Zeeland al ver gevorderd. Toch wil de burgemeester proberen de mariniers te behouden. Een belangrijk argument voor verhuizing is dat de kazerne in Doorn niet zou mogen uitbreiden. Dat klopt niet, stelt de burgemeester.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door gerrie op
Goed voor de Zeelandse economie. Dat krijg je er nou van als je als gemeente lastig doet. Dan gaan bedrijven en instellingen gewoon ergens anders heen. Daaaaagg

Vacatures

Van onze partners