of 64621 LinkedIn

Burgemeester Katwijk in video tegen vuurwerkoverlast

De gemeente Katwijk is samen met de politie en de brandweer een uitgebreide campagne gestart om vuurwerkvandalisme tegen te gaan. Ondeel van de campagne is een video, waarin de burgemeester Cornelis Visser onder het motto ‘houd de boek heel’ probeert vandalisme met vuurwerk tegen te gaan.

De gemeente Katwijk is samen met de politie en de brandweer een uitgebreide campagne gestart om vuurwerkvandalisme tegen te gaan. Onderdeel van de campagne is een video, waarin de burgemeester Cornelis Visser onder het motto ‘houd de boek heel’ probeert vandalisme met vuurwerk tegen te gaan.

20.000 euro

De schade door vuurwerk is in de gemeente Katwijk weliswaar afgenomen, maar toch wordt er jaarlijks nog voor een bedrag van tegen de 20.000 euro vernield. Dit geld wordt voornamelijk besteed aan het repareren en vervangen van afvalbakken, verkeersborden, putten en speeltoestellen.

 Knipoog
Het acteerwerk in de video is verre van professioneel en dreigt eerder op de lachspieren te werken dan als serieuze boodschap te worden gezien. Daarover zegt de gemeente echter dat het gezien moet worden als een ‘campagne met een knipoog’. ‘Op deze manier hoopt burgemeester Visser met name jongeren aan te spreken en het gesprek op gang te brengen dat vuurwerkvandalisme absoluut niet goed te praten valt.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door V6 op
Als je dingen opblaast met illegaal vuurwerk, gaat een oproep van een burgervader je daar echt niet van af houden. Helaas had en heb je hangjeugd in NL die vandalisme plegen, met en zonder vuurwerk. Triest. De enige die daar iets tegen kunnen doen, zijn politie, ouders en in beperkte mate scholen. Een of andere moralistische campagne is zinloos, zeker in het internettijdperk. Het verbieden van "immorele" video's is al helemaal zowel verwerpelijk vanuit freedom of speech als zinloos als een ieder video's online kan zetten, hoe wansmakelijk ook. En nu op naar een knallende jaarwisseling!!!
Door Norman Waalre op
Geachte moderator,

Is mijn reactie onder dit bericht verwijderd? En zo ja, waarom? Heb ik misschien bepaalde gedragsregels van deze website overtreden? Misschien doordat er een weblink in mijn reactie stond?

Vriendelijke groet,

Norman

Vacatures

Van onze partners