of 59250 LinkedIn

Burgemeester Helmond: geen Mexicaanse toestand

Burgemeester Fons Jacobs
Burgemeester Fons Jacobs
2 reacties
Burgemeester Fons Jacobs (CDA) van Helmond heeft er alle vertrouwen in dat in zijn regio geen 'Mexicaanse toestand' ontstaat waarbij de rechtsstaat wordt aangetast en drugsdealers de dienst uitmaken.

Ondergedoken
Voorwaarde is wel dat justitie, politie en gemeenten intensiever samenwerken tegen de drugscriminaliteit. Dat zei hij dinsdag bij zijn terugkeer op het gemeentehuis in Helmond. Jacobs was sinds eind november ondergedoken op advies van justitie en politie. Aanleiding waren ernstige bedreigingen aan zijn adres die verband hielden met de openstelling van een tweede coffeeshop in Helmond.

Buitenland

De burgemeester en zijn vrouw verbleven enkele weken incognito in het buitenland. Nu de dreiging volgens justitie is afgenomen, wil hij zijn werk weer langzaam oppakken. 'Ik wil niet weglopen voor mijn verantwoordelijkheden', klonk het strijdvaardig.

Strijdvaardig
De burgemeester en zijn vrouw verbleven enkele weken incognito in het buitenland. Nu de dreiging volgens justitie is afgenomen, wil hij zijn werk weer langzaam oppakken. Persoonlijke lijfwachten heeft Jacobs intussen niet meer en het bewakingshuisje van de politie voor zijn woonhuis wordt woensdag ontmanteld. ,,Ik wil niet weglopen voor mijn verantwoordelijkheden", klonk het strijdvaardig.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door nobby (animal cop) op
Misschien geen Mexicaanse toestanden maar daar gaat het wel op lijken. Misschien is de burgemeester net niet doodgeschoten omdat hij in het buitenland ondergedoken zat. En is het niet zo dat degenen die gedreigd hebben en voor problemen hebben gezorgd, het niet al met al voor elkaar gekregen dat de concurrent niet open is. Wie kletst hier nu uit zijn....
Door Joschke op
Als je niet wilt weglopen voor je verantwoordelijkheden dan was je ook niet ondergedoken. Dit speelt intimidatie in de kaart. Maar ja, CDA... en justitie moet je niet vertrouwen, namelijk incompetent want zij lieten het koffieshopbeleid uit de hand lopen...

Vacatures

Van onze partners