of 62284 LinkedIn

Burgemeester bedreigd door Marokkaanse jongeren

De Zaltbommelse burgemeester Albert van den Bosch heeft politiebewaking gekregen. Het besluit werd genomen nadat Van den Bosch donderdagavond door Marokkaanse jeugd 'bedreigende opmerkingen' naar zijn hoofd kreeg geslingerd.
1 reactie
De Zaltbommelse burgemeester Albert van den Bosch heeft politiebewaking gekregen. Het besluit werd genomen nadat Van den Bosch donderdagavond door Marokkaanse jeugd 'bedreigende opmerkingen' naar zijn hoofd kreeg geslingerd.

Buurthuis
Dit meldt het Brabants Dagblad. De politie wil het zekere voor het onzekere nemen en heeft daarom permanent een politieauto met agenten bij de burgemeester voor de deur gezet. Het is de laatste dagen onrustig in Zaltbommel. Dinsdagavond werd de Philipsschool ontruimd, een buurthuis dat wordt gebruikt door de Marokkaanse gemeenschap. Ook hierbij waren ernstige beledigingen de aanleiding, toen gericht tegen politieagenten. Twee verdachten van winkeldiefstal hadden zich verschanst in het buurthuis.

Vernielingen
Jongeren die dinsdag de Philipsschool verlieten, vernielden daarna nog twee auto’s. In het weekend daarvoor werden bij een aantal huizen rond de school ruiten ingegooid.

Brief

In een brief die verspreid is in de omgeving van de Philipsschool in Zaltbommel schrijft burgemeester Albert van den Bosch dat de Marokkaanse gemeenschap het gedrag van een groep jonge Marokkaanse raddraaiers buitengewoon afkeurt. Van den Bosch schrijft dat hij het, net als de omwonenden, zat is. 'Ik zal alles binnen mijn mogelijkheden en bevoegdheden doen en niets nalaten om met name op te komen voor het steeds groter wordende aantal slachtoffers in Zaltbommel. Dit geldt ondermeer voor slachtoffers van vernielingen, intimidatie, diefstal en vrouwonvriendelijk gedrag.'

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Tom (Systeembeheerder) op
Dit is slechts een incident, en het gebruik van politie voor 'prive-doeleinden'

"De politiek" noemt dergelijk gedrag al jaren 'incidenten' - en weigert vervolgens op te treden.
Dat nu ineens wel politie ingezet word, omdat een politicus ineens "bedreigd" word, is hypocriet, en een belediging voor hen die al langer in angst leven vanwege bedreiging door groepen van dit laffe tuig.

Wanneer word men eens wakker, en word tuig als tuig behandeld? Zonder aanpak hebben we straks echt Wilders als premier.

Vacatures

Van onze partners