of 59854 LinkedIn

Brabant krijgt wietpas tegen drugsgeweld

Brabantse coffeeshops krijgen op zo kort mogelijke termijn te maken met een pasjessysteem. Dat is een van de aangekondigde maatregelen waarmee een donderdagavond in Breda geformeerde taskforce de organiseerde misdaad in de wietteelt en –handel in Brabant te lijf wil gaan.
1 reactie
Brabantse coffeeshops krijgen op zo kort mogelijke termijn te maken met een pasjessysteem. Dat is een van de aangekondigde maatregelen waarmee een donderdagavond in Breda geformeerde taskforce de organiseerde misdaad in de wietteelt en –handel in Brabant te lijf wil gaan.
Spoedoverleg
Minister Ivo Opstelten (Veiligheid) stelde de taskforce per direct in na spoedoverleg in Breda met de burgemeesters van vijf grote Brabantse steden, politie, openbaar ministerie en de belastingdienst. Aanleiding voor het spoedoverleg is het toenemende drugsgeweld in, met name het zuidoosten van Brabant.

Taskforce
De taskforce staat onder leiding van de Tilburgse burgemeester Peter Noordanus en het ministerie van Veiligheid en Justitie. De taskforce coördineert alle maatregelen op bestuurlijk en juridisch gebied die nodig zijn om de georganiseerde misdaad in Brabant terug te dringen, criminele bendes op te rollen, criminele structuren af te breken en crimineel vermogen af te pakken.

Familie vertrokken
Donderdagavond werd tevens bekend dat de Eindhovense familie die zondagavond met vermoedelijk een mitrailleur onder vuur werd genomen, vertrekt. De familie heeft dat besloten na overleg met de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel. Van Gijzel deelde dit donderdagavond mee tijdens een bijeenkomst met ongeruste wijkbewoners.

Buurtbewoners
Tijdens dit overleg heeft Van Gijzel de buurtbewoners er ook van verzekerd dat zij niets te vrezen hebben. ,,Het was een gerichte actie", aldus Van Gijzel. Buurtbewoners zeggen dat op de drukbezochte bijeenkomst in de Adventskerk in Eindhoven is verteld dat een mannelijk lid van de beschoten Eindhovense familie tot voor kort was gedetineerd en was veroordeeld voor xtc-handel. De politiechef zou hebben gezegd dat de aanslag ook een waarschuwing kan zijn geweest.

Burgemeester ondergedoken
Brabant heeft roerige tijden achter de rug. De afgelopen weken zijn alleen al in Eindhoven vijf schiet- of vuurwapenincidenten geweest, die allemaal te maken zouden hebben met de hennepteelt. De Helmondse burgemeester Fons Jacobs krijgt daarnaast momenteel persoonlijke bewaking wegens bedreigingen uit het criminele milieu en verblijft niet in zijn eigen woning.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door huisman op
En een pas voor de gebruikers is de oplossing. Blijf dromen.

Vacatures

Van onze partners