of 59345 LinkedIn

Blowverbod voor niet-bestaand probleem

2 reacties
Voor een eventueel probleem dat er nog niet is nu al een oplossing zoeken. In sommige gemeenten zijn ze op het ergste voorbereid. Zoals in Bunschoten-Spakenburg. Overlastveroorzakers die er nu nog niet zijn, kunnen al wel aangepakt worden. Door een preventief blowverbod.

Christen Unie
Bunschoten-Spakenburg, gelegen in de provincie Utrecht, 19.752 inwoners. Bekend om de vis, klederdracht, de Christen Unie, voetbalclub de IJsselmeervogels en sinds kort ook om het blowverbod en het zichtbaar hebben van softdrugs, in een groot deel van de gemeente.

 

Toolbox
Is er zoveel overlast van blowende hangjongeren? ‘Nee,’ zegt de politie. Zijn er in het verleden dan  problemen geweest met softdrugsrokende jeugd? ‘Ook niet,’ geeft politievoorlichter Meulenman toe. ‘Wij zien het verbod als een uitbreiding van onze toolbox. Als er dan wel een hotspotplek ontstaat van jongeren die samenscholen, kunnen we direct ingrijpen.’

 

Geen remmingen
Er bestond in het gebied ook al een alcoholverbod. Volgens de politie gaat het om een ‘strategische visie’ waarbij snel de angel uit toekomstige overlastproblematiek gehaald kan worden. ‘Wanneer jongeren op hotspots blowen of drinken dan vallen vaak de remmingen weg, ze kunnen dan vaak niet meer hun grenzen stellen. Daar zullen we het verbod dan ook voor gebruiken, mocht het nodig zijn.’

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Peter (Burger) op
waarom reageert iedereen in NL zo spastisch als er maatregelen worden getroffen die een negatieve ontwikkeling proberen te voorkomen en achteraf veroordelend als blijkt dat zonder die maatregelen het mis is gegaan. En waarom krijgt zo vaak een maatregel van de Christenunie gelijk de verbinding met christelijk geloof, religie en oorlog terrorisme.
Wanneer gaan we eens normaal en onbevooroordeeld met elkaar om?
overigens: er is wel degelijk forse drugsproblematiek in Bunschoten, dus iedere maatregel om dat terug te dringen lijkt me op z'n plaats.
Door Erwin (kwaliteitsmedewerker) op
Wat zou de Christenunie ervan zeggen dat we het christelijke geloof verbieden, omdat de kans bestaat dat ze vervallen tot terroristische daden zoals die bij andere religies zich voordoen? Wanneer houden christelijke partijen ermee op om hun normen en waarden op te leggen aan anderen? Ik stel voor dat iedereen Spakenburg vermijdt omdat de spruitjeslucht mogelijk in je neusgaten blijft hangen.

Vacatures

Van onze partners