of 59761 LinkedIn

Aso-familie uit aso-woningen gezet

Woningcorporatie Servatius uit Maastricht begint een kort geding tegen twee gezinnen van de familie Krijnen om ze uit hun huizen te zetten. Daartoe heeft de rechter de corporatie gedwongen in een zaak die tbs-kliniek De Rooyse Wissel had aangespannen tegen Servatius.
29 reacties
Woningcorporatie Servatius uit Maastricht begint een kort geding tegen twee gezinnen van de familie Krijnen om ze uit hun huizen te zetten. Daartoe heeft de rechter de corporatie gedwongen in een zaak die tbs-kliniek De Rooyse Wissel had aangespannen tegen Servatius.

Reputatie
De Krijnens wonen sinds 2002 in een huizenblok van vier woningen, dat naast de parkeerplaats van De Rooyse Wissel ligt. Servatius heeft de aso-woningen indertijd speciaal voor de Krijnens aangekocht, omdat de familie elders niet te handhaven was.

Waslijst aan klachten
Volgens  De Rooyse Wissel is er sprake van een waslijst aan klachten, zegt Koos Smeets van Servatius: het parkeerterrein wordt betreden, auto’s worden beschadigd en er worden spullen over de afscheiding van het parkeerterrein gegooid. ‘Voor ons blijft het lastig te bewijzen dat de familie Krijnen zich hieraan schuldig maakt. Maar de rechter heeft een beslissing genomen.’

Dagvaarding
Woningcorporatie Servatius laat zich er niet over uit wat er met de gezinnen moet gebeuren als ze uit hun woningen zijn gezet. ‘Het is de vraag of het alleen ons probleem is. Volgende week hebben we daarover een gesprek met andere instanties. Maar nu bereiden we eerst een dagvaarding voor een kortgeding voor. Overigens moet de rechter nog vaststellen of de zaak een spoedeisend belang heeft.’

Wagenpark
De familie Krijnen zorgt al meer dan een decennium voor extreme overlast in de buurt Wittevrouwenveld in Maastricht en bezorgt de gemeente Maastricht grote problemen. Maastricht haalde de familie Krijnen in 2002 uit de wijk Wittevrouwenveld. Daarvoor werd een compleet huizenblok aan de rand van de stad aangekocht. Kosten: meer dan twee miljoen euro. Alles werd uit de kast gehaald om het de familie daar naar de zin te maken. Zo werd onder meer ruimte gecreëerd voor het ruime wagenpark van de voormalige woonwagenfamilie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
@Bas. Iedereen kan in zijn eigen stad uit de verkiezingsresultaten per wijk opmaken dat inderdaad in de aso-wijken het percentage PVV-stemmers het hoogst is. Empirisch onderzoek is dus niet nodig.
Door Ruud (nuchtere Hollander) op
Volgens mij horen de Krijnens niet naast de TBS-instelling maar erin............
Door Oscar op
Er is vast wel een niet al te groot stukje braak liggende grond. Zet daat een woonwagen neer incluisef de familie en bouw er een dikke stevige hoge muur omheen.
Binnen 1 maand bestaat het probleem niet meer.
Door bas (logicus) op
@Boris (adviseur?), in het stuk wordt nergens de PVV aangehaald en toch weet jij een link te leggen.
Wat mij verbaast is dat je het aandurft te beweren dat een flink percentage van de PVV aanhang juist uit dit soort Henkies en Ingridjes bestaat. Dat blijkt echter nergens uit en is ook niet empirisch onderzocht. Voorlopig zal uit onderzoek eerder blijken dat dergelijke aso’s niet stemmen. Ze horen dus niet bij welke politieke kleur dan ook. Maar mochten dergelijke aso’s ooit het besluit nemen wel te gaan stemmen dan is de kans nihil dat ze op een partij PVV gaan stemmen. Simpelweg omdat deze aso’s, aso’s zijn en niet per definitie ook nog achterlijk. De PVV is de eerste partij die de subsidiekraan voor dergelijke lieden terugdraait, sluit en dichtlast. Dat knuffelen van dergelijke parasieten, wat jij zo verafschuwd kom je voornamelijk tegen bij m.n. PvdA, GL, D’66, CU, PvdD en (oorspronkelijk ook) bij het CDA. Jouw uitspraken echter doen mij vermoeden dat jij de partijideologie van de PVV nog veel te soft vindt.
M.i. zou de oplossing anders gezocht moeten worden. Namelijk de wetgeving zo dusdanig aanpassen dat bovenop een eerste strafvonnis ook een extra voorwaardelijke straf zit die afschrikt(minimaal vijf jaar). Bij een tweede strafvonnis uitzitten van de straf + vijf jaar en de nieuwe voorwaardelijke extra straf verhogen tot tien jaar. Bij een derde strafvonnis uitzitten straf + tien jaar en de nieuwe voorwaardelijke extra straf verhogen tot vijfentwintig jaar.
Criminaliteit is voor criminelen slechts een rekensom van baten en lasten.
Het probleem lost dan vanzelf op omdat foute lieden stoppen met fout zijn of langdurig achter tralies komen te zitten.
Door bekende (huisman) op
als de oorlog uitbreekt hebben we soldaten nodig gewoon effe krijnen bellen is het zo voorbij pfff
Door harold (mantelzorger) op
servatius trekt alles uit de kast ook om gewone normaal betalende mensen uit hun woning te krijgen echter met de toevoeging dat servatius alles uit de kast haalt om maar niet aan haar financiele verplichtingen te voldoen.als aso,s geholpen kunnen worden met 2 miljoen euro of nog meer?,waarom doet servatius moeilijk tegenover normale huurders
Door Boris (Adviseur) op
Nee... wat we moeten doen is dit soort parasieten lekker blijven knuffelen, in ze blijven investeren, af en toe wat ergernis oproepen door een artikel er over te plaatsen, maar ze verder hun gang laten gaan op kosten van de gegoede burgerij en ze zich lekker laten voortplanten.
Hier helpt ook geen PVV aan, aangezien een flink percentage van die aanhang juist uit dit soort Henkies en Ingridjes bestaat.
Kortom; hou vooral een granieten onderklasse in stand ter eer en meerdere glorie van zorgzaam en moralistisch Nederland. En iedereen die vind dat dit soort een recht op bestaan heeft, een maandje tot goede buur bombarderen.
Door Joep (onbekend) op
Voorstel om ze te huisvesten bij de heer K.Noteboom. Want we kunnen echt niet nog een blikje ambtenaren opentrekken (kosten). De heer Noteboom kan ze overal op controleren, beboeten indien nodig, en laten vastzetten. Dan is het probleem straks opgelost. Toch...
Door K. Noteboom (adviseur) op
Hmm, Flodder in het kwadraat. Voor de allochtonen heeft de PVV de oplossing namelijk het land uitzetten. Jammer genoeg kan dit niet voor deze familie, terwijl ze in mijn ogen toch op Nummer 1 staan.
Volgens mij is er maar een aanpak. Hinderlijk volgen, elke dag 10 maal controleren, beboeten en bij niet betalen vastzetten. Keer op keer op keer op keer en niet op het pad terugkeren. Net zolang tot het helemaal over is.

Vacatures

Van onze partners