of 61441 LinkedIn

Aso-familie uit aso-woningen gezet

Woningcorporatie Servatius uit Maastricht begint een kort geding tegen twee gezinnen van de familie Krijnen om ze uit hun huizen te zetten. Daartoe heeft de rechter de corporatie gedwongen in een zaak die tbs-kliniek De Rooyse Wissel had aangespannen tegen Servatius.
29 reacties
Woningcorporatie Servatius uit Maastricht begint een kort geding tegen twee gezinnen van de familie Krijnen om ze uit hun huizen te zetten. Daartoe heeft de rechter de corporatie gedwongen in een zaak die tbs-kliniek De Rooyse Wissel had aangespannen tegen Servatius.

Reputatie
De Krijnens wonen sinds 2002 in een huizenblok van vier woningen, dat naast de parkeerplaats van De Rooyse Wissel ligt. Servatius heeft de aso-woningen indertijd speciaal voor de Krijnens aangekocht, omdat de familie elders niet te handhaven was.

Waslijst aan klachten
Volgens  De Rooyse Wissel is er sprake van een waslijst aan klachten, zegt Koos Smeets van Servatius: het parkeerterrein wordt betreden, auto’s worden beschadigd en er worden spullen over de afscheiding van het parkeerterrein gegooid. ‘Voor ons blijft het lastig te bewijzen dat de familie Krijnen zich hieraan schuldig maakt. Maar de rechter heeft een beslissing genomen.’

Dagvaarding
Woningcorporatie Servatius laat zich er niet over uit wat er met de gezinnen moet gebeuren als ze uit hun woningen zijn gezet. ‘Het is de vraag of het alleen ons probleem is. Volgende week hebben we daarover een gesprek met andere instanties. Maar nu bereiden we eerst een dagvaarding voor een kortgeding voor. Overigens moet de rechter nog vaststellen of de zaak een spoedeisend belang heeft.’

Wagenpark
De familie Krijnen zorgt al meer dan een decennium voor extreme overlast in de buurt Wittevrouwenveld in Maastricht en bezorgt de gemeente Maastricht grote problemen. Maastricht haalde de familie Krijnen in 2002 uit de wijk Wittevrouwenveld. Daarvoor werd een compleet huizenblok aan de rand van de stad aangekocht. Kosten: meer dan twee miljoen euro. Alles werd uit de kast gehaald om het de familie daar naar de zin te maken. Zo werd onder meer ruimte gecreëerd voor het ruime wagenpark van de voormalige woonwagenfamilie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ikke (NL) op
Henk en Ingrid Krijnen... Zou kunnen
Door Maurice R. Dhondt op
Zou de fam. Krijnen in Maastricht op de PVV stemmen?
Door Mevr. Krijnen (nvt) op
Whahahaha, ik en mijn kinderen hebben het wel getroffen dat we achternaam van mijn man hebben gekregen.
Gelukkig wonen we niet in Maastricht, hmmm misschien is het wel familie ;-)
Door H. Vérité (vrijdenker) op
Kortom, het laatste woord is het enige dat stoort.
Door rwindt (machteloze burger) op
H.Vérité • vrijdenker • 15.03.11 15:32

Geestig samengevat, maar het probleem ligt nou net niet bij de keuzemogelijkheden.
Kortom, men kiest niet.

Bij een keus rolt het ene deel van het parlement over het andere deel heen. Idem dito in de samenleving. Daarom polderen wij. Helaas dringen zich in dit tijdsgewricht prangende kwesties op, die zich niet meer lenen voor polderen.

Wal keert dat moeilijk te sturen schip op een gegeven moment wel! Dan kan iederen elkaar de schuld geven over de gigantische rekening als gevolg daarvan. We organiseren graag alles zo dat er geen probleemeigenaar is.
Door H.Vérité (vrijdenker) op
Kortom, kiest men voor tuig-, optuig-, aftuig- of spijtbetuigdorpen.
Door rwindt (machteloze burger) op
@H. Vérité • vrijdenker • 14.03.11 16:20

Volgens @Jan bestaan die eerste grotendeels al.

Nou zit Amsterdam bijvoorbeeld in zijn maag met 600 gasten die de boel verstieren.
Dat is/wordt een dure VIP behandeling.

In vroegere tijden had je in Veenhuizen geloof ik een landelijk afvoerputje van
onaangepasten.
Zoiets weer? Maar dan in goedkope lonen landen in Oost Europa of zo?

Isolement, bezinning, heropvoeding, opleiding voor zover mogelijk.
Heel sober en zelf de boel onderhouden. Met vee wellicht en voeding zoveel mogelijk zelf produceren.

Bewaking grotendeels daar inhuren. Doe je al met al meteen ook nog wat voor economische vooruitgang in die regio.

Als men na terugkomst weer in de fout gaat, de vorige periode automatisch verdubbelen.
Door H. Vérité (vrijdenker) op
Kortom, kiest men voor tuig-, optuig- of aftuigdorpen.
Door bas (logicus) op
@H. Vérité, zodra iemand in de praktijk in zijn directe omgeving overlast heeft ondervonden van dergelijke aso-families heeft deze nog maar een wens : houd ze het liefst zo ver mogelijk uit mijn buurt weg. Denk daarbij aan de spreuk : doe bij een ander niet dat gij niet wilt dat u geschied.
Andere mensen willen ook niet de overlast ondervinden.
Met andere woorden betekend dat voor de tegenstanders van deze aso-dorpen dat zij zich maar beschikbaar moeten stellen als nieuwe buur van deze aso-families (kan desnoods in het aso-dorp) of dat deze tegenstanders hun mening dienen bij te schaven tot voorstander. Iets dat na de verkeerde keuze (nieuwe buur) zeker niet lang op zich zal laten wachten. Ik heb een dergelijk harde les niet nodig omdat ik voor mijzelf wel een beeld kan vormen hoe naar het is om dergelijke buren te hebben. Ik ben dus een voorstander van deze oplossing.
Door H. Vérité (vrijdenker) op
Kortom, kiest men voor tuig- of optuigdorpen.

Vacatures

Van onze partners