of 63606 LinkedIn

Amsterdamse Occupy moet grotendeels opbreken

De burgemeester wil dat er maximaal vier Occupy'ers overnachten op het Beursplein. De Occupy'ers gaven eerder zelf al aan hun kamp te willen verkleinen.
Reageer

Burgemeester Eberhard van der Laan wil dat er 's nachts maximaal vier Occupy'ers overnachten op het Beursplein in Amsterdam. Hij schrijft dat in een brief die hij deze week aan de gemeenteraad van de hoofdstad stuurde. De actievoerders gaven eerder zelf al aan hun kamp te willen verkleinen, om zo bij te dragen aan het verminderen van de overlast voor omwonenden en ondernemers.

Verhuizen
Van der Laan wil dat op zeer korte termijn minimaal driekwart van het Beursplein wordt teruggegeven aan de stad. Ondertussen blijft de burgemeester zich inzetten voor een verhuizing van het Occupykamp naar de Zuidas.

's Nachts

De Occupy'ers doen er zelf zoveel mogelijk aan om de overlast te beperken, benadrukt Van der Laan. Ze gaan zwerfvuil opruimen en de hygiënische omstandigheden verbeteren om stankoverlast tegen te gaan. Problemen ontstaan vooral 's avonds en 's nachts door volk dat zich bij het kamp ophoudt, maar dat niet het gedachtegoed van de Occupy'ers deelt. Vaak zijn alcohol en drugs in het spel.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners