of 60220 LinkedIn

Amsterdamse bierfiets is toch weer een fiets

De zogenoemde bierfiets in Amsterdam is smaller gemaakt en is nu anderhalve meter breed. Dat heeft de eigenaar van het verhuurbedrijf maandag bekendgemaakt.
4 reacties
De zogenoemde bierfiets in Amsterdam is smaller gemaakt en is nu anderhalve meter breed. Dat heeft de eigenaar van het verhuurbedrijf maandag bekendgemaakt.

Ongeluk
De Amsterdamse kantonrechter oordeelde eerder deze maand dat de bierfiets een fiets is en daarom wettelijk niet breder mag zijn dan 1,50 meter. Aanleiding was een ongeluk vorig jaar met een bierfiets die 2,20 meter breed was. De eigenaar van het bedrijf dat de meerpersoonsfietsen verhuurt, besloot daarop de karretjes smaller te maken.

Caf

Bierfietsen worden ook wel partyfietsen of rijdende café's genoemd. Meerdere personen kunnen plaatsnemen op deze fiets, terwijl veelal bier wordt geserveerd. Op het vervoermiddel is een bar gemonteerd. De fietsen rijden inmiddels door heel Nederland.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Trijntje Eerder (welstandelijk exterieurcomponiste) op
Ik zie ook wel eens een bierfiets bij mij door de straat gaan, meestal op zaterdagmiddag. Meestal maken de bierfietsers op mij een treurige indruk zo in de trant van "wat doe ik hier". Maar goed, waarschijnlijk heeft iemand van de groep de opdracht gekregen "iets leuks" te organiseren en als je na steengrillen en dakpanschilderen alles al gehad hebt, is bierfietsen de laatste optie. Ik denk dat dit verschijnsel heel snel over is, nog 2-4 jaar en dan kunnen ze het museum in.
Door henk (genieter) op
En hoe lang ?
Het gewicht ?

Wat een gezeur allemaal !!
Door Ruud (lasser) op
Hoe hoog zijn die fietsen eigenlijk. ;)
Door Criticus (Ambtenaar) op
Opgelost. Op naar het volgende (gigantische) probleem ...

Vacatures

Van onze partners