of 62812 LinkedIn

Amsterdam wil maximaal 30 mensen in gebedshuis

Gebedshuizen in Amsterdam krijgen het dringende advies om de groepsgrootte weer te beperken tot maximaal 30 personen per ruimte en bezoekers mondkapjes te laten dragen. Die oproep doet voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland Femke Halsema vrijdag.
6 reacties

Gebedshuizen in Amsterdam krijgen het dringende advies om de groepsgrootte weer te beperken tot maximaal 30 personen per ruimte en bezoekers mondkapjes te laten dragen. Die oproep doet voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland Femke Halsema vrijdag.

Uitzondering

Afgelopen maandag stelde het kabinet nieuwe regels in om het coronavirus tegen te gaan. Onder andere samenkomsten in gebouwen werden beperkt tot maximaal 30 personen, als daar genoeg ruimte is om 1,5 meter uit elkaar te zitten. Voor gebedshuizen, zoals kerken, moskeeën, synagogen en tempels wordt een uitzondering gemaakt en daar mogen maximaal 100 personen samenkomen.

Grote gezelschappen 'groot risico'

De Amsterdamse veiligheidsregio vraagt nu om toch het maximum van 30 personen aan te houden. 'Ik besef me dat dit opnieuw pijnlijke en ingewikkelde beslissingen met zich meebrengt, maar op die manier beschermt u uw eigen bezoekers en helpt u de verdere verspreiding te beperken', zo schrijft Halsema in haar brief. 'Het is nu echt noodzakelijk om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, en bij grote gezelschappen is het risico groot.'

Sinds augustus heeft Amsterdam de meeste besmettingen in Nederland, met meer dan 13.000 coronagevallen. Vooral in stadsdelen Zuidoost en Nieuw-West zijn veel besmettingen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door ben (jurist) op
@jan, ik dacht ook aan theatervoorstellingen en evenementen. En wat betreft het zingen; op zich kan men dat toch wel eens achterwege laten?
Door vraagsteller op
Gelezen: In Gouda mogen nu max 250 mensen naar theater. In de langste kerk van NL (1.500 zitplaatsen) mogen slechts 30 bezoekers op zondag. Maar doordeweeks 300 (in kader museum) en bij concerten 250 (in kader culturele ontheffing). Wie dit snapt mag het zeggen. Geen maatwerk, maar vaagwerk.

Door Jan op
@Ben (jurist). Het gaat vooral om het niet-zingen. Met zingen verspreid je het virus veel verder. En die zwarte kousen kerkleden mogen dan wel geloven dat God hen beschermt, maar wie beschermt anderen die zij weer besmetten?
Door ben (jurist) op
Ik vind het voorstel van Wybren van Haga niet slecht; pas de grootte van het aantal toe te laten mensen aan aan de m2 van het pand. Daarnaast is het aan de kerk zelf of ze een mondkapjesplicht willen invoeren.
Door Jan op
En de kerk heeft zelfs invloed op Binnenlands Bestuur, want bij het artikel "Brede kritiek op grote kerkdiensten in Staphorst" is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld. Of is dit gewoon de wil van God?
Door drs. E. Nabled op
Dan denken ze in Staphorst toch een stuk ruimer dan in Amsterdam: gewoon 600 m/v in de kerk, lekker zingen en dat 3x per dag. Chapeau!

Vacatures

Van onze partners