of 59250 LinkedIn

Ambtenaar Enschede ernstig mishandeld

Een ambtenaar van de gemeente Enschede is maandagochtend ernstig mishandeld. Hij bezocht een plaats waar een asielzoekerscentrum moet komen.
9 reacties

Een ambtenaar van de gemeente Enschede is maandagochtend ernstig mishandeld. Hij bezocht een plaats waar een asielzoekerscentrum moet komen. 

Scherp voorwerp
De man van het wijkteam Oost was volgens een woordvoerder van de gemeente aan het werk met een auto van de gemeente toen hij zonder duidelijk reden werd aangevallen. Zijn auto raakte ook beschadigd. Volgens dagblad Tubantie is de ambtenaar zes keer gestoken met een scherp voorwerp en is zijn auto zwaar vernield. De ambtenaar zou niet in levensgevaar verkeren.

Aangifte
De gemeente onderzoekt wat er precies is gebeurd. De ambtenaar heeft aangifte gedaan bij de politie. De gemeente Enschede houdt maandag een bijeenkomst voor de directe medewerkers.

Zero-tolerance
Burgemeester Onno van Veldhuizen reageerde geschokt: 'De gemeente is geschokt door hetgeen er is gebeurd, geweld tegen ambtenaren is te allen tijde ontoelaatbaar. We hanteren een zerotolerancebeleid. Politie, Openbaar Ministerie en gemeente zullen hard optreden tegen dit soort incidenten. Publieke ambtsdragers moeten in veiligheid hun werk kunnen doen. Ik ben me ervan bewust dat dit gebeuren in de samenleving tot onrust leidt. Laten we niet speculeren over wat de aanleiding zou kunnen zijn van dit incident.' (ANP/Red)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ben klaar met de ambtenarij, liegen alles aan elkaar in Enschede (justitia met 2 ogen!) op
geweld tegen ambtenaren is te allen tijde ontoelaatbaar?
Dacht het niet indien een ambtenaar opzettelijk burgers naar de kl0ten helpt door fraude of andere zaken en hij wil niet luisteren? Dan is hij vogelvrij. En geen gezwam over rechters etc. 87% van de strafbare ambtenaren gaat onterecht vrijuit in dit land.
Door Arend op
Wat is het verschil tussen een oma en een ambtenaar die wordt aangevallen op straat? Lijkt mij even erg.
Door Toine Goossens (Toezichthouder gedrag en moraal) op
Inderdaad een absoluut dieptepunt in een spiraal naar beneden.

Wat landelijke en lokale politici zich onvoldoende realiseren is dat er eenduidige oorzaak moet zijn voor die neerwaartse spiraal. Alleen angstige en onzekere mensen grijpen naar fysiek geweld.

De centrale vraag voor de politiek is: ´Wat is de trigger die tot die angst en onzekerheid leidt?´

Pas als politici dat duidelijk en helder voor ogen hebben is het mogelijk om met effectieve oplossingen te komen.

Laten we in ieder geval onderkennen dat die angst en onzekerheid niet veroorzaakt worden door Wilders, door de Telegraaf, door GeenStijl. Zij spelen, voor hun eigen voordeel, slechts in op emoties en gevoelens die er al zijn. Zij benoemen en versterken die.

Angst en onzekerheid nemen toe naarmate stabiliteit en veiligheid afnemen. Door falend overheidsingrijpen in van oudsher stabiele systemen (diverse transities), door de dwang om zelf besluiten te nemen over zaken die men niet begrijpt (en toch moet doen) en door de dominantie van het nul risico beleid ervaren burgers in toenemende mate angst en onzekerheid; niets is immers meer zeker.

De massale emotionele reacties op de stroom vluchtelingen zijn een extern gerichte uitlaatklep voor die angst en onzekerheid.

Politici dienen zich nu te richten op:

1. Geen enkele transitie, geen enkele systeemverandering wordt doorgevoerd zonder dat er zekerheid bestaat over de haalbaarheid en de kwaliteit van de uitvoering.
2. Het nul risicobeleid wordt afgeschaft. Risico´s horen tot het gebruikelijke leven. Dit beleid is zo diep in de beleving van mensen verankerd dat de gedrags- en cultuurverandering die hier voor nodig is makkelijk 10 jaar of meer zal duren.
3. Overheden en semipublieke instanties gaan voordat zij risico´s benoemen over tot FACTCHECK. Is dat wat zij beweren wel waar. Te vaak is dat niet zo.

Ik blijf in ieder geval worst eten en ook voeding die ´over datum´ is. Daar ga ik namelijk niet dood aan. Maar dat is wel wat de burgers denken.
Door paul vreeke (directeur/ eigenaar APAPS) op
Dit is dus weer een absoluut dieptepunt in de spiraal van agressie tegen overheidsfunctionarissen. De zichtbare verwondingen zullen wel snel verdwijnen. Goede nazorg i.v.m. de onzichtbare verwondingen zal nog erg veel aandacht vragen. Heel veel sterkte gewenst Enschede.
Door Krelis op
"Geweld tegen politici en publieke ambtsdragers hoort zwaar gestraft te worden". Helemaal mee eens !
Maar de praktijk is dat de moordenaar van de in 2002 vermoorde Pim Fortuyn, minister-president in spe, alweer meer dan een jaar vrij rondloopt.
Door Sjaak (waakzaam burger) op
Wie een ambtenaar die gewoon zijn werk doet, aanvalt en mishandelt, begaat een geweldsmisdrijf en behoordt zwaar gestraft te worden. Maatschappelijke afkeuring voor dergelijk geweld is keihard nodig. Dit geldt evenzeer voor ondersteuning in welke vorm ook. Getoond moet worden dat wij in Nederland niet geconfronteerd willen worden met een actie die onze rechtstaat aantast.
Door Gerben op
Opmerkelijk Plasterk's oproep: "blijf met tengels van politici af" krijgt onmiddellijk navolging......

Het zoveelste schrijnende voorval!
Door D te N (adviseur) op
lokbusje inzetten en dat tuig afrantselen, euh arresteren? Ik wil wel rijden!
Door Ambtenaar (Ambtenaar) op
Het is eigenlijk te zot voor woorden dat dit soort dingen gebeuren! En waarom? Weten die mensen het eigenlijk zelf wel?

De maatschappij verhard. Een andere beschrijving heb ik er niet voor. Ik wens de ambtenaar die dit is overkomen heel veel sterkte toe!!

En degene die dit heeft gedaan, of hebben gedaan, moeten bij zichzelf te raden gaan. Of ze wel beseffen wat ze met een dergelijke actie toebrengen.

Nogmaals heel veel sterkte voor de ambtenaar in kwestie!

Vacatures

Van onze partners