of 63428 LinkedIn

Noordenveld wint BNG Erfgoedprijs

Boerderij in Peest, gemeente Noordenveld
Boerderij in Peest, gemeente Noordenveld
Reageer

De gemeente Noordenveld in Drenthe heeft de BNG Bank Erfgoedprijs 2020 gewonnen, een geldprijs van 25.000 euro uit het BNG Cultuurfonds.

Zorgvuldig en betrokken
De jury wees Noordenveld aan als winnaar, omdat deze gemeente volgens de leden een voorbeeld is als het om de omgang met erfgoed gaat. 'In de hechte samenleving bestaat veel kennis, interesse en liefde voor de lokale geschiedenis en voor het erfgoed. De gemeente ondersteunt met veel enthousiasme de talrijke initiatieven van bewoners en vrijwilligers. En het deskundige erfgoedteam van de gemeente zet zich met grote zorgvuldigheid en betrokkenheid in voor de goed bewaarde historische omgeving', stelde het gezelschap vast.

 

Publieksprijs

De verwante Publieksprijs, een aandenken, ging met 2500 van de 4500 stemmen naar Appingedam. Vorig jaar won de gemeente Rheden de erfgoedprijs en kreeg Amersfoort de publieksprijs. De prijs wordt sinds 2010 uitgereikt om gemeenten te stimuleren die zich actief inzetten op het gebied van cultureel erfgoed en versterking van beleidsterreinen als toerisme, cultuur, onderwijs, sociale zaken, ruimtelijke ontwikkeling en economie. Alle gemeenten in Nederland kunnen meedingen naar deze prijs. (Red./ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Vacatures

Dossier: coronavirus

Afbeelding

 

In dit dossier leest u alle artikelen van Binnenlands Bestuur over het coronavirus.