of 59250 LinkedIn

Meer nieuws

 • Het einde van de Wet op het raadgevend referendum (Wrr) mag niet het einde betekenen van de discussie over democratische vernieuwing. Dat stelt de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) in zijn Signalement ‘Over referenda en andere vormen van burgerparticipatie op nationaal niveau’.

  ROB: Burgers moeten meer zeggenschap krijgen

  De afschaffing van de Wet op het raadgevend referendum (Wrr) mag niet het einde betekenen van de discussie over democratische vernieuwing. Ook op andere manieren kan aan burgers meer zeggenschap worden gegeven. De Raad voor het Openbaar Bestuur …
 • Defensie blijft op het Marineterrein in Amsterdam. Dat hebben de gemeente en het Rijk afgesproken, meldt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

  Leger blijft op Marineterrein in Amsterdam

  2 reacties
  Defensie blijft op het Marineterrein in Amsterdam. Dat hebben de gemeente en het Rijk afgesproken, meldt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.
 • De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) plaatst enkele kanttekeningen bij de voorstellen van de Unie van Waterschappen voor het beter verdelen van waterbeheerkosten. De VNG vindt het ‘onwenselijk dat overheden elkaar heffingen gaan opleggen.’

  Kritiek VNG op voorstel belastingstelsel UvW

  De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) plaatst enkele kanttekeningen bij het voorstel van de Unie van Waterschappen voor het beter verdelen van waterbeheerkosten. De VNG vindt het ‘onwenselijk dat overheden elkaar heffingen gaan …
 • De overgang naar een CO2-neutrale samenleving mag de burger niet met hoge kosten opzadelen. Dat benadrukte minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) bij de presentatie van de hoofdlijnen van het Klimaatakkoord.

  'Kosten energietransitie niet alleen op bordje burger’

  Reageer
  De overgang naar een CO2-neutrale samenleving mag de burger niet met hoge kosten opzadelen. Dat benadrukte minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) bij de presentatie van de hoofdlijnen van het Klimaatakkoord.
 • Landelijk wordt meer dan 90 procent van de kinderen ingeënt tegen infectieziekten als kinkhoest, mazelen, bof en rode hond. In Barneveld krijgt maar 69,3 procent van de kinderen die prikken en de deelname daalt. Volgens de gemeente komt dat enerzijds omdat in de Gelderse gemeente veel bevindelijk gereformeerden wonen, die op religieuze gronden bezwaar hebben tegen vaccinaties. Anderzijds zijn er net als elders in het land meer ouders die om andere redenen tegen de prikken zijn.

  Barneveld start campagne voor vaccineren baby's

  12 reacties
  Alle ouders van pasgeboren baby's in Barneveld krijgen vanaf september een speciaal vaccinatiegesprek met een jeugdarts van de GGD. Het gesprek maakt deel uit van een campagne waarmee Barneveld probeert om de vaccinatiegraad in de gemeente te …
 • Geitenhouderijen van meer dan tien geiten mogen niet verder uitbreiden. Ook het omzetten van bestaande agrarische bedrijven naar geitenhouderijen met meer dan tien geiten, is niet meer mogelijk. Mensen die dichtbij een geitenbedrijf wonen, hebben een grotere kans op longontsteking, blijkt uit eerdere onderzoeken.

  Ook provincie Utrecht voert geitenstop in

  Reageer
  Net als Gelderland en Noord-Brabant, legt de provincie Utrecht de geitenhouderij aan banden. Aanleiding is de aanhoudende onduidelijkheid over de gezondheidsrisico's van geitenbedrijven voor de directe omgeving, maakte de provincie bekend.

Vacatures

Van onze partners