of 59250 LinkedIn

Meer nieuws

 • De Haagse burgemeester heeft in 2015 juist gehandeld door de paspoorten van twee potentiële Syriëgangers vervallen te verklaren. Dat oordeelt de Raad van State.

  Haagse burgemeester trok terecht paspoorten in

  Reageer
  De burgemeester van Den Haag heeft juist gehandeld door de paspoorten van twee potentiële Syriëgangers vervallen te verklaren. Hoewel er haken en ogen zitten aan het besluit van de burgemeester uit 2015, oordeelt de Raad van State dat de …
 • De CO2-uitstoot van de beleggingen van ABP was in 2017 meer dan een kwart lager dan in 2014. ABP zegt hierdoor nu al te voldoen aan zijn CO2-doelstelling voor 2020. Daarbij hielp mee dat het vorig jaar financieel aantrekkelijker was om te beleggen in sectoren die minder CO2 uitstoten, zoals de ICT en de financiële sector.

  ABP: Verduurzaming gaat sneller dan verwacht

  4 reacties
  Pensioenfonds ABP vordert met de verduurzaming van zijn beleggingsportefeuille. Zo daalde de CO2-uitstoot van de beleggingen van Nederlands grootste pensioenfonds vorig jaar fors en is deze al meer dan een kwart lager dan in 2014. ABP zegt hierdoor …
 • De gemeente Utrecht mag geen gegevens over het seksuele leven van personen opnemen in een register. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) oordeelde dat de registratieplicht van raamprostituees die Utrechte wilde invoeren in strijd is met de Wet bescherming persoonsgegevens.

  AP wijst registratieplicht prostituees definitief af

  1 reactie
  De gemeente Utrecht mag geen gegevens over het seksuele leven van personen opnemen in een register. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) oordeelde dat de registratieplicht van raamprostituees die Utrechte wilde invoeren in strijd is met de Wet …
 • Gemeenten betalen de renovaties die nodig zijn om schoolgebouwen langer te laten meegaan. Daarover hebben gemeentekoepel VNG, de PO-Raad en VO-Raad een akkoord bereikt.

  Gemeenten gaan renovatiekosten scholen betalen

  2 reacties
  Gemeenten betalen de kosten van renovaties die nodig zijn om schoolgebouwen langer te laten meegaan. Daarover hebben de belangenbehartigers van gemeenten, de basisscholen en het voortgezet onderwijs overeenstemming bereikt.
 • Voor drie wethoudersposten hebben zich in de Brabantse gemeente Hilvarenbeek in totaal 73 kandidaten gemeld. De gemeenteraad besloot een wethoudersvacature te plaatsen naar aanleiding van de keuze van de vier politieke partijen om de komende periode raadsbreed te gaan samenwerken.

  73 kandidaten voor wethoudersposten in Hilvarenbeek

  Reageer
  Voor drie wethoudersposten hebben zich in de Brabantse gemeente Hilvarenbeek in totaal 73 kandidaten gemeld. De gemeenteraad besloot een wethoudersvacature te plaatsen naar aanleiding van de keuze van de vier politieke partijen om de komende …
 • De Delftse burgemeester Marja van Bijsterveldt heeft opdracht gegeven de zonnestudio en coffeeshop te sluiten die dinsdagochtend vroeg werden beschoten. De gevels van de twee zaken in de Peperstraat, in het centrum van de stad, raakten beschadigd door meerdere inslagen.

  Beschoten zaken Delft door gemeente gesloten

  Reageer
  De Delftse burgemeester Marja van Bijsterveldt heeft opdracht gegeven de zonnestudio en coffeeshop te sluiten die dinsdagochtend vroeg werden beschoten. De gevels van de twee zaken in de Peperstraat, in het centrum van de stad, raakten beschadigd …
 • Officier van justitie Greetje Bos verlaat het Openbaar Ministerie (OM) om wethouder te worden voor de VVD in Breda. De Bredase VVD-fractievoorzitter Thierry Aartsen heeft dat dinsdagavond bevestigd naar aanleiding van een bericht van BN/De Stem.

  Aanklager Greetje Bos wethouder in Breda

  Reageer
  Officier van justitie Greetje Bos verlaat het Openbaar Ministerie (OM) om wethouder te worden voor de VVD in Breda. De Bredase VVD-fractievoorzitter Thierry Aartsen heeft dat dinsdagavond bevestigd naar aanleiding van een bericht van BN/De Stem.
 • Ambtenaren behoren tot de beroepsgroepen die hun baan als maatschappelijk zeer nuttig ervaren. Dat geldt met name voor brandweerlieden en ambtenaren sociale zaken.

  Ambtenaar ziet nut van baan

  Heeft u dat ook wel? Dat u ’s morgens de werkvloer betreedt, uw computer aanzet, koffie haalt en u plotseling denkt: waar doe ik dit eigenlijk voor? Waartoe dient dit alles? Dan bent u niet de enige. Acht van de honderd werknemers ervaren het …
 • Slecht geïsoleerde huizen blijven bijna twee maanden langer te koop staan en leveren gemiddeld 13.000 euro minder op dan een doorsnee woning. Een goed geïsoleerde woning bezorgt de verkoper een bonus van 6.300 euro. Maar in de vier grote steden gaat dit verhaal door de krapte op de regionale woningmarkt niet op.

  Isoleren rendeert, behalve in de Randstad

  Slecht geïsoleerde huizen blijven bijna twee maanden langer te koop staan en leveren gemiddeld 13.000 euro minder op dan een doorsnee woning. Een goed geïsoleerde woning bezorgt de verkoper een bonus van 6.300 euro. Maar in de vier grote …

Vacatures

Van onze partners