of 59250 LinkedIn

Meer nieuws

 • Stembureaus vind je doorgaans in scholen, gemeentehuizen, verzorgingstehuizen, buurthuizen of andere openbare gebouwen. Bij elke verkiezing zijn er uitzonderingen. Ook deze keer kunnen stemgerechtigden weer terecht op opvallende locaties. En op opvallende tijdstippen.

  Stemmen op bijzondere locaties en tijdstippen

  Reageer
  Stembureaus vind je doorgaans in scholen, gemeentehuizen, verzorgingstehuizen, buurthuizen of andere openbare gebouwen. Bij elke verkiezing zijn er uitzonderingen. Ook deze keer kunnen stemgerechtigden weer terecht op opvallende locaties. En op …
 • Johnas van Lammeren is uitgeroepen tot beste gemeenteraadslid van het land. Van Lammeren zit voor de Partij voor de Dieren (PvdD) in de Amsterdamse raad en was onder meer betrokken bij de komst van de ja-ja sticker in de hoofdstad.

  Johnas van Lammeren (PvdD) is het beste raadslid

  Johnas van Lammeren is uitgeroepen tot beste gemeente raadslid  van het land. Van Lammeren zit voor de Partij voor de Dieren (PvdD) in de Amsterdamse raad en was onder meer betrokken bij de komst van de ja-ja sticker in de hoofdstad. 
 • De NWB Bank heeft een succesvol jaar achter de rug. De nettowinst van de bank is het afgelopen jaar met 14 procent toegenomen tot 122,5 miljoen euro.

  Hogere nettowinst NWB bank

  De NWB Bank heeft een succesvol jaar achter de rug. De nettowinst van de bank is het afgelopen jaar met 14 procent toegenomen tot 122,5 miljoen euro. In 2016 was dat 107,4 miljoen euro. De winststijging komt volgens een toelichting bij de …
 • Een maand geleden maakten rijk, provincies, gemeenten en waterschappen de principe-afspraken bekend over de interbestuurlijke aanpak van een groot aantal maatschappelijke opgaven. Van een akkoord is evenwel nog geen sprake: het betreft een voorgenomen besluit dat nog door de gemeenten dient te worden bekrachtigd.

  Ambtenaren van gemeenten al aan de slag met IBP

  Nog voordat lokale bestuurders hebben kunnen instemmen met het Interbestuurlijk Programma (IBP), beginnen ambtenaren aan de uitwerking ervan. Vanwege de verkiezingen kiest de Vereniging van Nederlandse Gemeenten voor deze omgekeerde route.
 • De reacties op de plannen van minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) zijn overwegend positief. De Wethoudersvereniging tekent wel aan dat de waarde van de toekomstige VOG-verplichting voor wethouders niet moet worden overschat.

  Verplichte VOG is ‘drempeltje’

  De komst van een basistoets integriteit is de Wethoudersvereniging ‘uit het hart gegrepen’. De waarde van de toekomstige VOG-verplichting moet echter niet worden overschat. Gemeentekoepel VNG is juist verheugd over die VOG-plicht. De …
 • Op termijn moet de vergoeding van gemeenten vanaf 100.000 inwoners omlaag. Dat adviseert de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) aan de minister van Binnenlandse Zaken (BZK).

  Vergoeding raadsleden steden moet omlaag

  De vergoeding van raadsleden in kleine gemeenten (tot 24.000 inwoners) moet omhoog. Op termijn moet de vergoeding van gemeenten vanaf 100.000 inwoners juist, gefaseerd, omlaag. De vergoeding voor provinciale statenleden kan gelijk blijven. Dat …
 • Gemeenten lijken maar matig voorbereid op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat melden SC online en Gemeente.nu na een gehouden enquête onder medewerkers van gemeenten. Het aantal respondenten op de verschillende vragen bedroeg 45 tot 84.

  Ambtenaren: gemeenten matig voorbereid op AVG

  Gemeenten lijken maar matig voorbereid op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat melden SC online en Gemeente.nu na een  enquête onder medewerkers van gemeenten. Het aantal respondenten op de verschillende vragen …
 • Diverse gemeenten tellen na de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag de uitslagen niet alleen met de computer bij elkaar op, maar ook handmatig. Dat is niet verplicht, maar wel een extra waarborg.

  Gemeenten tellen verkiezingsuitslagen na

  Reageer
  Diverse gemeenten tellen na de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag de uitslagen niet alleen met de computer bij elkaar op, maar ook handmatig. Dat is niet verplicht, maar wel een extra waarborg.
 • De gemeente Schiedam heeft schade geleden als gevolg van gemaakte fouten van onderzoeksbureau BING in een rapport over oud-burgemeester Wilma Verver en clustermanager Hans Boet. Volgens de rechter bevat het rapport feitelijke onjuistheden en ongefundeerde conclusies. BING draait op voor gemeentelijke kosten van door Verver en Boet aangespannen juridisch procedures.

  BING moet juridische schade Schiedam vergoeden

  Onderzoeksbureau BING moet juridische schade vergoeden die de gemeente Schiedam heeft geleden als gevolg van gemaakte fouten in een rapport over oud-burgemeester Wilma Verver en clustermanager Hans Boet.  Volgens de rechter  bevat het …
 • Maar liefst zeventig procent van de werkgevers die nu een beroep doen op loonkostensubsidie zit niet te wachten op de invoering van loondispensatie, blijkt uit enquêteonderzoek onder honderd werkgevers in opdracht van Cedris.

  Cedris: werkgevers hoeven geen loondispensatie

  Maar liefst zeventig procent van de werkgevers die nu een beroep doen op loonkostensubsidie zit niet te wachten op de invoering van loondispensatie, blijkt uit enquêteonderzoek onder honderd werkgevers in opdracht van Cedris.

Vacatures

Van onze partners