of 60775 LinkedIn

Meer nieuws

 • In 2019 waren de cijfers wat betreft werk, bijstand en onderwijs een stuk positiever dan in 2018. Wel is er reden om aan te nemen dat de coronacrisis een remmend effect zal hebben op die trend.

  Statushouders integreren steeds beter

  Steeds meer statushouders vonden het afgelopen jaar een plek in onze samenleving, zo blijkt uit de Divosa Benchmark Statushouders . In 2019 waren de cijfers wat betreft werk, bijstand en onderwijs een stuk positiever dan in 2018. Wel is er reden om …
 • Boerderij in Peest, gemeente Noordenveld

  Noordenveld wint BNG Erfgoedprijs

  Reageer
  De gemeente Noordenveld in Drenthe heeft de BNG Bank Erfgoedprijs 2020 gewonnen, een geldprijs van 25.000 euro uit het BNG Cultuurfonds.
 • Winkelend publiek met mondkapjes in Amsterdam

  Gespreid naar het werk in regio Amsterdam

  Reageer
  Een grote groep mensen gaat met het oog op het coronavirus gespreid aan het werk in de regio Amsterdam. Ruim twintig werkgevers met in totaal bijna 40.000 medewerkers hebben hier afspraken over gemaakt. Daaronder bevinden zich bijvoorbeeld de …
 • Hoogleraar integriteit Rob van Eijbergen zegt dat topambtenaren van het ministerie van Infrastructuur en Milieu integriteitsregels hebben geschonden bij het besluit tot de omstreden granulietstort in ontzandingsplas Over de Maas.

  'Ambtenaren logen over granulietstort'

  Reageer
  Hoogleraar integriteit Rob van Eijbergen zegt dat topambtenaren van het ministerie van Infrastructuur en Milieu integriteitsregels hebben geschonden bij het besluit tot de omstreden  granuliet stort in ontzandingsplas Over de Maas.
 • Promotieonderzoek van bestuurskundige Shelena Keulemans aan de Erasmus Universiteit Rotterdam ontkracht het vooroordeel van de negatieve houding van de contactambtenaar tegenover de burger. De houding van contactambtenaren is over het algemeen positief. Direct leidinggevenden kunnen er bovendien een positieve invloed op uitoefenen. Keulemans promoveert vandaag op haar proefschrift.

  Houding contactambtenaar positiever dan gedacht

  Promotieonderzoek van bestuurskundige Shelena Keulemans aan de Erasmus Universiteit Rotterdam ontkracht het vooroordeel van de negatieve houding van de contactambtenaar tegenover de burger. De houding van contactambtenaren is over het algemeen …
 • Met de eerste proefopstelling van de Waterfabriek in Wilp heeft waterschap Vallei en Veluwe aangetoond dat het mogelijk is om rioolwater fysisch-chemisch te zuiveren, waardevolle grondstoffen eruit te filteren voor hergebruik en de CO2-uitstoot van het zuiveringsproces tot nul te reduceren. ‘Nu is het tijd om op te schalen,’ zegt dijkgraaf Tanja Klip-Martin.

  Waterfabriek vergt omdenken

  Met de eerste proefopstelling van de Waterfabriek in Wilp heeft waterschap Vallei en Veluwe aangetoond dat het mogelijk is om rioolwater fysisch-chemisch te zuiveren, waardevolle grondstoffen eruit te filteren voor hergebruik en de CO2-uitstoot van …
 • De Raad van Europa roept Nederland op meer te doen voor de regionale talen. Zo moet het aantal uren onderwijs in het Fries omhoog en moeten het Limburgs en het Nedersaksisch meer aandacht krijgen in lesprogramma's.

  Raad van Europa wil meer aandacht voor Fries en Limburgs

  3 reacties
  De Raad van Europa roept Nederland op meer te doen voor de regionale talen. Zo moet het aantal uren onderwijs in het Fries omhoog en moeten het Limburgs en het Nedersaksisch meer aandacht krijgen in lesprogramma's.

Vacatures

Van onze partners