of 59561 LinkedIn

Meer nieuws

 • Kiezers krijgen meer invloed op wie er in de gemeenteraad komen. Vanaf 2025, mogelijk al eerder, kunnen mensen een stem uitbrengen op de hele kandidatenlijst van een partij of op één kandidaat. Kandidaten hebben dan meer kans dan nu om in de raad te komen als ze voorkeursstemmen krijgen. De wijziging geldt overigens voor alle verkiezingen, behalve voor de Eerste Kamer.

  Meer kans voor laaggeplaatst raadslid

  Kiezers krijgen meer invloed op wie er in de gemeenteraad komen. Vanaf 2025, mogelijk al eerder, kunnen mensen een stem uitbrengen op de hele kandidatenlijst van een partij of op één kandidaat. Kandidaten hebben dan meer kans dan nu …
 • De zogenoemde COA-gelden waren bedoeld voor activiteiten rond het azc in Weert, maar Heijmans vond dat hij een mandaat had om deze gelden te verdelen. Dat leidde dit jaar tot escalerende ruzies met de wethouders en een onafhankelijk onderzoek, waaruit bleek dat Heijmans een scheve schaats had gereden, met name door onzorgvuldig met COA-gelden om te gaan.

  Heijmans betaalde huur voor vluchtelingen met rijksgeld

  1 reactie
  Jos Heijmans heeft als burgemeester van Weert in 2016 en 2017 duizenden euro's aan rijksbijdrage voor het asielzoekerscentrum gebruikt als bijdrage voor de huur voor een Syrische vrouw en haar vier kinderen. Heijmans hielp haar in 2016 onder te …
 • De Duitse plaats Münster eindigde als tweede, voor Antwerpen. Amsterdam werd als nummer vijf beoordeeld. Aan het onderzoek deden negentig steden mee.

  Utrecht beste fietsstad van de wereld in 2019

  Reageer
  Utrecht was volgens het World Economic Forum in 2019 de beste fietsstad van de wereld. In het onderzoek, uitgevoerd door verzekeraar Coya, werd gekeken naar het weer, de criminaliteit en veiligheid, de infrastructuur, deelfietsen en evenementen.
 • Vorig jaar brachten gemeenten 370 keer een ondermijningsgeval in bij een RIEC, blijkt uit het Jaarverslag RIEC-LIEC 2019. De negen Regionale Informatie- en Expertise Centra (RIEC’s) en het Landelijk Informatie- en Expertise Centrum (LIEC) ondersteunen gemeenten, provincies en andere overheidspartijen bij de aanpak van georganiseerde en ondermijnende criminaliteit. In 2019 werd 13 miljoen euro geïnd of verrekend.

  In 2019 is 13 miljoen euro afgepakt

  Vorig jaar brachten gemeenten 370 keer een ondermijningsgeval in bij een RIEC, blijkt uit het  Jaarverslag RIEC-LIEC 2019 . De negen Regionale Informatie- en Expertise Centra (RIEC’s) en het Landelijk Informatie- en Expertise …
 • De gemeenteraad van Alkmaar is unaniem akkoord gegaan met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om een bedrag van 10 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de bouw van het nieuwe dak in het AZ-stadion. De eredivisieclub ontvangt het geld in de vorm van een lening waar de gemeente garant voor staat. AZ had hierom gevraagd.

  Raad Alkmaar akkoord met lening van 10 miljoen aan AZ

  Reageer
  De gemeenteraad van Alkmaar is unaniem akkoord gegaan met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om een bedrag van 10 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de bouw van het nieuwe dak in het AZ-stadion. De eredivisieclub …
 • Als het uitwerken van het begin deze maand afgesloten pensioenakkoord niet lukt dan is er geen alternatief. Dat vertelt voorzitter Corien Wortmann-Kool van ambtenarenpensioenfonds ABP in een interview met Het Financieele Dagblad.

  ABP: geen alternatief voor uitwerken pensioenakkoord

  Als het uitwerken van het begin deze maand afgesloten pensioenakkoord niet lukt dan is er geen alternatief. Dat vertelt voorzitter Corien Wortmann-Kool van ambtenarenpensioenfonds ABP in een interview met Het Financieele Dagblad.

Vacatures

Van onze partners