of 59345 LinkedIn

Meer nieuws

 • De verdachte was sinds 2014 verwikkeld in een vechtscheiding met zijn ex-partner. Daardoor ziet hij zijn kinderen sinds 2015 amper meer. Hij geeft daarvan meerdere instanties en medewerkers de schuld.

  Celstraf voor bedreiging burgemeesters en ambtenaar

  1 reactie
  Een man die de burgemeester van Dantumadiel en zijn voorganger en een gemeenteambtenaar heeft bedreigd, is veroordeeld tot 201 dagen celstraf waarvan 90 dagen voorwaardelijk. De gemeenteambtenaar achtervolgde hij in het gemeentehuis tot aan het …
 • Ook ambtenarenfonds ABP en zorgfonds PFZW zijn somber. ‘Het ziet ernaar uit dat we volgend jaar de pensioenen moeten verlagen en ook voor de jaren daarna ziet het er niet goed uit’, stelt ABP-voorzitter Corien Wortmann-Kool.

  'Kortingen op pensioenen bijna onvermijdelijk'

  12 reacties
  Pensioenverlaging voor miljoenen Nederlanders is onder de huidige pensioenregels bijna niet meer te voorkomen. Daarvoor waarschuwen de grote pensioenfondsen in hun kwartaalberichten. Hoewel ze afgelopen kwartaal fikse rendementen behaalden, ging …
 • Gemeenten moeten direct actie ondernemen om de vervuiling met PFAS op hun grond in kaart te brengen, zodat afgegraven grond weer naar gronddepots vervoerd kan worden. Dat zegt belangenvereniging Transport- en Logistiek Nederland (TLN). Volgens TLN weten overheden zich geen raad met de PFAS-regels.

  Gemeenten bibberen voor PFAS

  Gemeenten moeten direct actie ondernemen om de vervuiling met PFAS op hun grond in kaart te brengen, zodat afgegraven grond weer naar gronddepots vervoerd kan worden. Dat zegt belangenvereniging Transport- en Logistiek Nederland (TLN). Volgens TLN …
 • Na de ondernemingsraad en een anonieme open brief van verontruste ambtenaren heeft nu ook de PvdA-fractie zorgen over de situatie in het ambtelijk apparaat van de gemeente Hellevoetsluis. In een rij schriftelijke vragen wil fractievoorzitter Daan Dankaart weten hoe het met de bemensing staat en hoeveel ambtenaren de dienst al hebben verlaten.

  ‘Crisisaanpak nodig in stadhuis Hellevoetsluis’

  Na de ondernemingsraad en een anonieme open brief van verontruste ambtenaren heeft nu ook de PvdA-fractie zorgen over de situatie in het ambtelijk apparaat van de gemeente Hellevoetsluis. In een rij schriftelijke vragen wil fractievoorzitter Daan …
 • De Friese gedeputeerde Johannes Kramer (FNP) betreurt de gang van zaken rond het terugtrekken van stikstofmaatregelen vorige week. Dit zei hij woensdag tijdens een spoeddebat in het provinciehuis in Leeuwarden.

  Kramer vindt eigen stikstofdraai 'niet fraai'

  4 reacties
  De Friese gedeputeerde Johannes Kramer (FNP) betreurt de gang van zaken rond het terugtrekken van stikstofmaatregelen vorige week. Dit zei hij woensdag tijdens een spoeddebat in het provinciehuis in Leeuwarden.
 • De laatste jaren werden overlastgevende asielzoekers onder extra toezicht opgevangen in Hoogeveen. Daar stopt de gemeente nu mee. ‘We hebben eerder al aangegeven dat we dit experiment als mislukt beschouwen en dat deze opzet niet kan worden verlengd na 1 februari 2020’, staat in een verklaring van burgemeester Karel Loohuis.

  Hoogeveen stopt opvang overlastgevers

  Reageer
  De gemeente Hoogeveen stopt met het opvangen van asielzoekers die overlast veroorzaken. De opvang van 'gewone' asielzoekers gaat door. Over de verlenging van de opvang van deze groep tot 2023 is een akkoord bereikt met het Centraal Orgaan opvang …
 • De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) staat positief tegenover het wetsvoorstel om te experimenteren met nieuwe stembiljetten, maar heeft kritiek op de tien jaar looptijd van het experiment.

  Experiment stembiljetten moet sneller

  De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) staat positief tegenover het wetsvoorstel om te experimenteren met nieuwe stembiljetten, maar heeft kritiek op de tien jaar looptijd van het experiment.
 • Amsterdam heeft in de eerste helft van dit jaar voor ruim 2,1 miljoen euro aan boetes uitgedeeld voor zogeheten woonfraude, zoals illegale toeristische verhuur en illegale onderverhuur.

  Woonfraude Amsterdam vaker gemeld

  Reageer
  Amsterdam heeft in de eerste helft van dit jaar voor ruim 2,1 miljoen euro aan boetes uitgedeeld voor zogeheten woonfraude, zoals illegale toeristische verhuur en illegale onderverhuur. 

Vacatures

Van onze partners