of 58952 LinkedIn

Meer nieuws

 • Waarnemend burgemeester Bert Blase van Heerhugowaard heeft zich openlijk gemeld voor de burgemeestersvacature in Den Haag. De inwoners van de hofstad hebben het recht om te weten wie hun stad wil besturen, zegt Blase.

  Eerste (openlijke) sollicitant voor Den Haag

  Reageer
  Als een Nederlandse gemeente een nieuwe burgemeester moet krijgen, gaat dat in het diepste geheim. Burgers horen aan het einde wie de gemeenteraad voordraagt. Dat moet anders, vindt Bert Blase, de oprichter van de hervormingsbeweging Code Oranje. …
 • Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers COA hoopt dat de gemeente Weert terugkomt op haar besluit het azc te sluiten. 'Anders hebben we een probleem, zeker gelet op de urgentie van de opvang van nieuwe asielzoekers', zei een woordvoerder van het COA woensdag.

  COA teleurgesteld in gemeente Weert

  2 reacties
  Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers COA is teleurgesteld in de door de gemeente aangekondigde sluiting van het azc in Weert. Het COA hoopt nog voor de zomer op nieuw overleg om te voorkomen dat het azc met zo'n duizend asielzoekers dichtgaat. …
 • De gemeente Amsterdam gaat meer maatregelen nemen om de effecten van de klimaatverandering, zoals lange periodes van hitte en droogte en hevige regenval, tegen te gaan. Samen met de waterschappen in de regio hebben ze een Strategie Klimaatadaptie opgesteld.

  Amsterdam wapent zich tegen hittestress

  De gemeente Amsterdam gaat meer maatregelen nemen om de effecten van de klimaatverandering, zoals lange periodes van hitte en droogte en hevige regenval, tegen te gaan. Samen met de waterschappen in de regio hebben ze een Strategie Klimaatadaptie …
 • Hoorn heeft haar schuldhulpverlening niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de rekenkamercommissie. In 2018 besteedde Hoorn 770.000 euro aan schuldhulpverlening.

  Schuldhulp niet op orde in Hoorn

  Hoorn heeft haar schuldhulpverlening niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de rekenkamercommissie. In 2018 besteedde Hoorn 770.000 euro aan schuldhulpverlening. Door onder meer gebrekkige communicatie tussen uitvoering en beleid wordt niet …
 • De inwoners van Grave mogen zich in een inwonersraadpleging uitspreken over herindeling of zelfstandigheid. Als de raad daarna uiteindelijk voor herindeling besluit, is het nog steeds ongewis of dat wel gaat lukken en vooral per wanneer. ‘Het is een black box’, stelt burgemeester Lex Roolvink.

  Bestuurlijke toekomst Grave ‘black box’

  Gravenaren mogen zich in een inwonersraadpleging uitspreken over herindeling of zelfstandigheid. De raad van Grave heeft met acht stemmen voor en zeven tegen een motie hiertoe aangenomen. Als de raad daarna uiteindelijk voor herindeling besluit, is …
 • Waarom geeft de gemeente Den Haag daklozen geld om te stad te verlaten? Dat wilde SP-Kamerlid Maarten Hijink weten van de minister van VWS.

  Haagse daklozen ‘over de schutting gegooid’

  Als Haagse daklozen elders in het land een woning willen zoeken, is de gemeente Den Haag bereid een handje te helpen met de verhuizing. Een goedbedoelde noodoplossing of ondoordacht paniekvoetbal van een gemeente die met de handen in het haar zit?
 • Het kabinet richt een natuurbank op die het herstel en verbeteren van bestaande natuurgebieden moet bekostigen. Minister Carola Schouten (LNV) wil daar 250 miljoen euro in steken. Dat schrijft ze woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.

  Minister steekt 250 miljoen in natuurbank

  Het kabinet richt een natuurbank op die het herstel en verbeteren van bestaande natuurgebieden moet bekostigen. Minister Carola Schouten (LNV) wil daar 250 miljoen euro in steken. Dat schrijft ze woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.
 • © Shutterstock

  Sekshotel in plaats van ramen op de Wallen

  Reageer
  De gemeente Amsterdam overweegt een prostitutiehotel of erotisch centrum als alternatief voor de raamprostitutie op de Wallen en elders in het stadscentrum. De twee opties komen met relatief de meeste voordelen uit een vergelijking, blijkt uit een …

Vacatures

Van onze partners