of 59199 LinkedIn

Meer nieuws

 • De landelijke campagne voor de waterschapsverkiezingen is vandaag officieel gestart. Het doel is om zoveel mogelijk mensen op 20 maart naar de stembus te lokken.

  Campagne waterschapsverkiezingen van start

  De landelijke campagne voor de waterschapsverkiezingen is vandaag van start gegaan. Het doel is om zoveel mogelijk mensen op 20 maart naar de stembus te trekken. Vier jaar geleden, toen de waterschapsverkiezingen voor het eerst werden gecombineerd …
 • De kantorenleegstand in Amsterdam is de laatste vier jaar meer dan gehalveerd. Uit cijfers van de gemeente blijkt dat er in die periode meer dan zesduizend woningen gemaakt zijn in leegstaande kantoorpanden.

  Amsterdamse kantoorleegstand gehalveerd

  De kantorenleegstand in Amsterdam is de laatste vier jaar meer dan gehalveerd. Uit cijfers van de gemeente blijkt dat er in die periode meer dan zesduizend woningen gemaakt zijn in leegstaande kantoorpanden.
 • De individuele toeslag voor studenten met een beperking wordt landelijk op gelijke hoogte gesteld. De Tweede Kamer stemde afgelopen week unaniem voor een motie die voorschrijft dat alle studenten uit de doelgroep recht krijgen op een toeslag van 300 euro per maand.

  Studietoeslag binnenkort overal 300 euro per maand

  De individuele toeslag voor studenten met een beperking wordt landelijk op gelijke hoogte gesteld. De Tweede Kamer stemde afgelopen week unaniem voor een motie die voorschrijft dat alle studenten uit de doelgroep recht krijgen op een toeslag van …
 • Meerdere scholen in Friesland, Groningen, Overijssel, Gelderland, Zeeland en Limburg dreigen te verdwijnen omdat er te weinig leerlingen naartoe gaan. Hierdoor moeten kinderen vaak ver reizen om passend onderwijs te kunnen krijgen. Minister van Onderwijs Arie Slob riep scholen vorig jaar al op om meer te gaan samenwerken.

  VO-raad wil meer geld naar school in krimpregio

  Reageer
  De koepelorganisatie voor Voortgezet Onderwijs (VO-raad) wil dat de overheid middelbare scholen in krimpregio's meer geld gaat geven. Dat zegt voorzitter van de raad Paul Rosenmöller in het AD.
 • Tot en met 2020 geldt op Schiphol een plafond van 500.000 vluchten per jaar, dat nu al is bereikt. 'Ik denk dat je niet kunt zeggen: dit was het voor eeuwig, die 500.000 vluchten. Dan ga je gewoon de boot missen ten opzichte van andere vlieghubs in Europa. De vraag is: hoe, wanneer en in welke omstandigheden groei je?' zegt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) in de Volkskrant.

  Schiphol zal doorgroeien volgens Van Nieuwenhuizen

  Reageer
  Hoewel er weerstand is van omwonenden en milieuorganisaties blijft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) volledig achter het plan staan om Schiphol na 2020 te laten doorgroeien. Ze zegt in een interview in de Volkskrant dat …
 • Een aantal partijen in de Haagse gemeenteraad dient tijdens de komende raadsvergadering een motie in waarin ze B&W oproept te onderzoeken of inwoners met digitale middelen geholpen kunnen worden.

  Den Haag wil dienstverlening digitaal en dichtbij

  Een aantal partijen in de Haagse gemeenteraad dient tijdens de komende raadsvergadering een motie in waarin ze B&W oproept te onderzoeken of inwoners met digitale middelen geholpen kunnen worden. Vanaf 1 juli kunnen inwoners nog maar bij twee …
 • Het Wmo-abonnementstarief leidt tot onduidelijkheid. Dat blijkt uit klachten en signalen van burgers die de Nationale Ombudsman de afgelopen weken heeft ontvangen. Er zijn twijfels over de juiste toepassing van de maatregel door gemeenten.

  Eigen bijdrage Wmo leidt tot verwarring

  De invoering van het Wmo-abonnementstarief leidt tot onduidelijkheid. Dat blijkt uit klachten en signalen van burgers die de Nationale Ombudsman de afgelopen weken heeft ontvangen. In een brief aan minister Hugo de Jonge (VWS) dringt de Ombudsman …
 • Als lokale beleidsmakers goed over gemeentegrenzen heen kijken en verschillen tussen hoog- en laagopgeleide werknemers in acht nemen kunnen zij de klap van baanverlies in een regio verzachten. Dat concludeert econoom Jordy Meekes die 18 februari aan de Universiteit Utrecht promoveert op een proefschrift over de gevolgen van baanverlies, lokale arbeidsmarkten en agglomeratievoordelen.

  ‘Til arbeidsmarkt over gemeentegrenzen heen’

  Lokale beleidsmakers kunnen de klap van baanverlies in een regio verzachten, maar moeten daarbij goed over gemeentegrenzen heen kijken en verschillen tussen hoog- en laagopgeleide werknemers in acht nemen. Dat concludeert econoom Jordy Meekes die …

Vacatures

Van onze partners