of 59250 LinkedIn

Meer nieuws

 • De regels gaan ook gelden voor mestverwerkers die een nieuwe vergunning aanvragen. Alleen voor kleinere mestverwerkers die bij een veehouderij staan verandert er relatief weinig. De provincie heeft tot de maatregelen besloten om stankoverlast en gezondheidsrisico's te beperken. Het is bekend dat bacteriën en virussen zich met de stof uit mestverwerkers kunnen verspreiden. Volgens een woordvoerder zijn de eisen scherper dan in andere provincies.

  Strengere regels voor mestverwerkers in Noord-Brabant

  Reageer
  Mestverwerkers in Brabant krijgen te maken met strengere regels. De provincie Noord-Brabant heeft onder andere bepaald dat nieuwe mestverwerkers de uitstoot van stof zoveel mogelijk moeten beperken en de uitstoot bovendien moeten meten. Op- en …
 • Het college van de beste woongemeente van Nederland

  Prijzenslag (3) Beste gemeente trekt ook verkeerd volk

  De populairste zijn. Dat wilden we al op de middelbare school en dat willen we nog steeds. Dat verlangen geldt ook voor gemeenten. Het predikaat beste woongemeente is dan ook een van de hoogst haalbare doelen. Jaarlijks onderzoekt het blad Elsevier …
 • De gemeente Rotterdam moet moskeeën die ongewenste financiële steun krijgen uit het buitenland aanpakken. Dat heeft de gemeenteraad donderdag in grote meerderheid besloten.

  Rotterdam pakt buitenlandse steun moskee aan

  Reageer
  De gemeente Rotterdam moet moskeeën die ongewenste financiële steun krijgen uit het buitenland aanpakken. Dat heeft de gemeenteraad donderdag in grote meerderheid besloten.
 • Raadslid Van Creij zat in de vertrouwenscommissie voor de benoeming van een nieuwe burgemeester. Hij zou de naam van de kandidaat die op nummer één van de aanbevelingslijst van de commissie stond, hebben gelekt aan wethouder Van Son. Die was zelf geen lid van de commissie maar hij speelde de informatie door naar anderen, onder wie een journalist.

  Oud-wethouder Van Son vervolgd voor lek Den Bosch

  Reageer
  Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de Bossche oud-wethouder Jos van Son (65) en raadslid Sjef van Creij (55) vervolgen, omdat ze vertrouwelijke informatie zouden hebben gelekt rond de burgemeestersbenoeming in Den Bosch vorig jaar. Het OM …
 • Er komt een Achterhoek Board van de zeven Achterhoekse gemeenten, de provincie, het bedrijfsleven, woningcorporaties, onderwijs en de zorgsector. Die gaat de koers bepalen voor de ruimtelijk-economische agenda tot aan 2030.

  Achterhoek intensiveert brede samenwerking

  Sneller tot besluiten komen om de Achterhoek (economisch) te versterken, meer uitvoeringskracht en een sterker gezicht naar buiten. Dat zijn de doelen van het voorstel van het algemeen bestuur van Regio Achterhoek – het samenwerkingsverband …
 • De intergemeentelijke sociale dienst (ISD) Bollenstreek mag het aantal uren waarvoor loonkostensubsidie wordt betaald niet eigenhandig verminderen van 40 naar 25,5, antwoordt staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VVD) op Kamervragen van Jasper van Dijk (SP).

  Minder uren loonkostensubsidie Bollenstreek mag niet

  De Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Bollenstreek mag het aantal uren waarvoor loonkostensubsidie wordt betaald niet eigenhandig verminderen van 40 naar 25,5, antwoordt staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VVD) …
 • Een voormalig gemeenteambtenaar van Vlissingen die vrouwelijke collega's stiekem filmde tijdens toiletbezoek, is woensdag in Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.

  Taakstraf voor ambtenaar die op toiletten filmde

  1 reactie
  Een voormalig gemeenteambtenaar van Vlissingen die vrouwelijke collega's stiekem filmde tijdens toiletbezoek, is woensdag in Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.
 • Horecazaken in Amsterdam blijven gesloten voor minimaal vier weken als er een handgranaat voor de deur wordt gevonden. In 2017 waren er in Amsterdam twee sluitingen vanwege een handgranaat en in 2018 zijn dat er tot nu toe al drie.

  Granaat blijft reden voor vier weken sluiting

  Horecazaken in Amsterdam gaan minimaal vier weken dicht als er een handgranaat voor de deur wordt gevonden. Er was sprake van dat de automatische sluiting afgeschaft zou worden omdat criminelen hier misbruik van zouden maken, maar dat wil …
 • Eén van de maatregelgen, die de minsters Hugo de Jonge van Volksgezondheid en Sander Dekker (Rechtsbescherming), willen nemen in de strijd tegen huiselijk geweld, is dat burgemeesters sneller een 'huisverbod' op kunnen leggen.

  Kabinet wil hogere straf kindermishandeling

  Reageer
  De maximumstraf op stelselmatige kindermishandeling gaat omhoog. Het gaat ook langer duren voor kindermishandeling verjaart, kondigen minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid en Sander Dekker (Rechtsbescherming) aan.

Vacatures

Van onze partners