Advertentie

Masterclass Maatschappelijk Leiderschap

 

Wat wil jij in de wereld zetten, welke maatschappelijke beweging wil jij creëren? Hoe neem je anderen mee bij het realiseren van doelen? Welke complexiteit ga je tegenkomen en hoe hou je de energie vast?

Steeds meer leiders vragen zich af hoe ze de maatschappelijke problemen van onze tijd moeten aanpakken. De maatschappelijke uitdagingen worden groter in een omgeving die steeds complexer wordt, terwijl de operationele werkdruk hoog blijft. Deze sociaal politieke omgeving vraagt om een ander type leiderschap; om maatschappelijke leiders. 

In dit leiderschapsprogramma leer je vanuit diverse theoretische invalshoeken, inspirerende sprekers, cases, met en van elkaar en vanuit de natuur. De natuur is een inspiratiebron om in contact te komen met ons innerlijk weten. 

leerdoelen

Na afloop van het programma: 

 • Heb je inzicht wat maatschappelijk leiderschap voor jou betekent
 • Heb je inzicht in jouw waarden en innerlijk kompas en hoe deze richting geven aan jouw leiderschap
 • Heb je inzicht in jouw voorkeuren van leiderschapsrollen en wat dit betekent voor anderen
 • Heb je inzicht in de impact die je hebt op anderen en concrete handvaten hoe je deze kunt vergroten
 • Heb je tools hoe je het vermogen verder kunt ontwikkelen van de groep die betrokken is bij jouw werk
 • Heb je de impact van de natuur op jouw leiderschap ervaren en de verbinding met je intuïtief weten ervaren door inzet van de natuur
 • Heb je meer zicht gekregen op welke beweging je wilt creëren en vanuit welke innerlijke bron je invulling geeft aan deze beweging
 • Heb je in beeld welke complexiteiten en verschillende belangen je gaat tegenkomen bij het in de wereld zetten van wat jij wilt creëren
 • Heb je je theoretische kennis over diverse leiderschapsmodellen vergroot


Voor wie?

Gedreven en gemotiveerde leiders uit de publieke sector die impact willen maken.
Senior managers en senior strategen van profit - en non-profit organisaties met een maatschappelijk doel.

Programma:
 
20 april 2023 | Module 1 - Inzicht in persoonlijk leiderschap, handelen vanuit waarden
Deze module starten we met betekenis geven aan maatschappelijk leiderschap. Wat is dat voor jou? Je krijgt zicht op je intrinsieke motivatie en welke waarden richting geven aan je leiderschap. Vanuit welke waarden handel jij, waar raken of botsen die met waarden van de ander?  Door: Freek Landmeter & Erna ter Weele 

11 mei 2023 | Module 2 - Inzicht in impact, handelen vanuit belangen 
De vertaling van je ambities als maatschappelijk leider vraagt om te sturen op verbinding, commitment en nieuwe kaders. Welke voorkeursrol(len) heb jij in je stijl van leiding geven en wat betekent dit in relatie tot anderen? Welke impact heb je nu? 
Door: Astrid Greven & Mario Nossin

25 mei 2023 | Module 3 - Leren vanuit de toekomst 
In deze module van een halve dag, behandelen we de theorie van Authentic Leadership en Theory U en zal Boy van Droffelaar je meenemen in de resultaten van zijn promotieonderzoek over de impact van natuurervaringen op je persoonlijke leiderschapsontwikkeling. 
Door: Boy van Droffelaar

5 en 6 juni 2023 | Module 4 - De Leadership Journey (tweedaagse sessie inclusief overnachting) 

Tijdens een verkenningstocht met impactvolle ervaringen in de natuur ontdek je wat je verlangen en je doel is, wat het met je doet als het op jou aankomt, hoe je verbinding zoekt met anderen en hoe je anderen meekrijgt. We gaan terug naar de basis. Vanuit de natuur en door interventies nodigen we je uit om te reflecteren en verhalen te delen.
Door Angela Lijmbach en Laura Ozinga

16 juni 2023 | Module 5 - Tussentijdse coaching
In een persoonlijk coaching gesprek verkennen we met jou de inzichten die je uit je reis hebt meegenomen en hoe je deze in je dagelijks en professionele leven integreert: het innerlijk kompas! 
Door: Angela Lijmbach en Laura Ozinga

23 juni 2023 | Module 6 - De toekomst verbeeld
Hoe neem je leiderschap op maatschappelijke thema’s? Welke beweging wil je creëren? Het gaat hier om het begeleiden van het proces dat abstract begint en concreet wil worden, ook wel de beweging van plan naar realisatie. 
Door: Yolanda Eijgensteijn, Angela Lijmbach & Laura Ozinga


Praktische informatie:

 • Data: 20 april, 11 mei, 25 mei, 5 en 6 juni (leaderschip journey), 16 juni, 23 juni 2023
 • Tijden: De bijeenkomsten beginnen steeds om 10.00 uur en eindigen om 16.00 uur, met uitzondering van de trail; dan overnachten deelnemers 
 • Locatie: Amsterdam 
 • Kosten: € 5.975 (inclusief catering, literatuur en overnachting). Alumni van AAGS/ UvA Academy en leden van de AUV krijgen 10% korting. Het cursusgeld is vrijgesteld van btw. Het combineren van kortingen is niet mogelijk. 
 • Certificaat: Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname vanuit de Universiteit van Amsterdam 


Aanmelden:
https://uvaacademy1.ac-page.com/maatschappelijk-leiderschap-inschrijfformulier

Meer informatie:
Esther Verhamme
E: e.verhamme@uva.nl
M: 06-2875 9774

Advertentie
Advertentie