of 63908 LinkedIn

Limburgers tegen kandidatuur VVD' er Van Rey

Zeven op tien Limburgers heeft geen vertrouwen in Van Rey als politicus. 72 procent van de Limburgers zou het slecht voor Roermond vinden als Van Rey weer terugkeert in de gemeenteraad. Dat blijkt uit een zaterdag gepresenteerd onderzoek onder 1.500 Limburgers door EenVandaag en L1.
Reageer

Vier op de vijf Limburgers vindt het niet kunnen dat Jos van Rey zich opnieuw kandidaat stelt voor de gemeenteraad van Roermond. Tegen de voormalig VVD-wethouder en -senator loopt een strafrechtelijk onderzoek naar corruptie.

Geen vertrouwen
Dat blijkt uit een zaterdag gepresenteerd onderzoek onder 1.500 Limburgers door EenVandaag en L1. Zeven op tien Limburgers heeft geen vertrouwen in Van Rey als politicus. En 72 procent van de Limburgers zou het slecht voor Roermond vinden als Van Rey weer terugkeert in de gemeenteraad. Slechts 13 procent acht dat een goede zaak.

 

Niet representatief

Voorzitter Victor Cillekens van de VVD Roermond verwerpt de peiling. ,,Het onderzoek is in heel Limburg gehouden en dus niet representatief'', vindt hij. ,,Dat zou het alleen zijn als het in Roermond was gehouden.''

Verstuur dit artikel naar Google+

Vacatures

Dossier: coronavirus

Afbeelding

 

In dit dossier leest u alle artikelen van Binnenlands Bestuur over het coronavirus.