of 59250 LinkedIn

Kompas 2017: de video's

Beste bestuurders.... staan aan wal? Dat was het thema van de nieuwjaarsbijeenkomst Kompas 2017 van Binnenlands Bestuur. Een dag vol discussie, toespraken en natuurlijk de bekendmaking van de beste lokale bestuurder, de beste bestuurder van een kleine gemeente, de beste jonge bestuurder en de best bestuurde decentrale overheidsorganisatie. 

Beste bestuurder werd Wim van de Donk,  Commissaris van de Koning in Noord-Brabant. Ilse Saris, wethouder in Winterswijk, werd de beste bestuurder van een kleine gemeente. Lot van Hooijdonk, wethouder in Utrecht, mag zich de beste jonge bestuurder noemen en Breda werd getooid met de titel best bestuurde decentrale overheidsorganisatie. 

Een sfeerimpressie van de dag vindt u hieronder:

Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk maakte de beste bestuurder en beste bestuurder van een kleine gemeente bekend. Binnenlands Bestuur interviewde hem voorafgaand aan de prijsuitreiking.‘Elkaar leren kennen en weten wat mensen beweegt. Misschien ben ik daarom wel uitverkozen tot de beste bestuurder van het jaar’. Een interview met Wim van de Donk na zijn verkiezing tot beste lokale bestuurder 2016.Lees hier de toespraak van Commissaris van de Koning Wim van de Donk

Kompas 2017: de foto's

Foto's: Henriëtte Guest

Vacatures

De nieuwe BB is uit!

Afbeelding

* Hoe liquidaties doorwerekn op het stadhuis
* Simone Dirven: 'Ik wil graag meedenken en meedoen'
* Sjaak Afhaak: wel gekozen, niet in de raad
* De Jeugdwet langs de meetlat
* Eerst relatietherapie, dan onderhandelen
* Essay: Stop met die standaard
* Huisbezoek als geheim wapen
* Help Hagenaar van de auto af
* 'Zet het Rijk wat vaker buitenspel'
* 'Wordt salaris ook gelijkgetrokken met bedrijfsleven?'

 
           Lees Binnenlands Bestuur hier online