of 63082 LinkedIn

Klijnsma: gesnuffel ambtenaren is onacceptabel

De ambtenaren zouden zich vergapen aan informatie over alimentatiebetalingen en schulden van bijvoorbeeld voetballers en filmsterren
Reageer

Het is niet acceptabel dat gemeenteambtenaren in gegevens van bekende Nederlanders snuffelen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft maatregelen genomen om hier paal en perk aan te stellen. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken heeft dat dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven.

Suwinet

De Kamerleden Paul Ulenbelt (SP) en Steven van Weyenberg (D66) hadden aan de bel getrokken over een bericht dat ambtenaren misbruik maken van het systeem Suwinet, waarmee gemeenten en uitkeringsinstanties gegevens uitwisselen. De ambtenaren zouden zich vergapen aan informatie over alimentatiebetalingen en schulden van bijvoorbeeld voetballers en filmsterren. Volgens Klijnsma kan dat niet door de beugel. Burgers moeten erop kunnen vertrouwen dat gemeenten zorgvuldig met hun gegevens omgaan. Waarschijnlijk wordt het vanaf volgend jaar mogelijk overheidsinstanties de toegang tot Suwinet als uiterste maatregel te ontzeggen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Dossier: coronavirus

Afbeelding

 

In dit dossier leest u alle artikelen van Binnenlands Bestuur over het coronavirus.