of 59130 LinkedIn

Yes we can! Koppeling BIM aan financiële gegevens projecten

Yes we can! Koppeling BIM aan financiële gegevens projecten. Wat gebeurt er als ook de financiële component (5D) wordt toegevoegd aan het Bouw Informatie Model?
Reageer

Wat gebeurt er als ook de financiële component (5D) wordt toegevoegd aan het Bouw Informatie Model? Tijdens de 3-daagse Labsessie (25 – 27 oktober) in Den Haag is dit, onder leiding van software specialisten RIB uit Denemarken, onder de loep gelegd. In het kader van ‘we make it before we make it’ hebben Duitse, Belgische en Nederlandse BAM-collega’s van verschillende disciplines BIM 5D getest door financiële gegevens te koppelen aan data van de civiele onderbouw en bouwkundige onderdelen van het project Driebergen – Zeist.

 

Léon de Jong, job rotator van BAM Infra Nederland en organisator van de Labsessie kijkt tevreden terug: ‘De sessie is goed verlopen. Alle betrokkenen zijn enthousiast en zien de nut en noodzaak om met dit platform aan de slag te gaan. Door financiële data te koppelen aan 3D-modellen en planningsdata in BIM krijgen we nog beter inzicht in de financiële stromen van een project. Hierdoor kunnen we beter sturen, goedkoper, efficiënter en duurzamer bouwen, veiliger werken en sneller opleveren.’

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.