of 59179 LinkedIn

Voordelen traineeship Public Control

Voordelen traineeship Public Control. Combinatie tussen werken aan vaardigheden, inhoudelijke verdieping en het opdoen van werkervaring bij diverse opdrachtgevers op het snijvlak van Finance & Control
Reageer

Frank Planjer is trainee Young Public Control bij JS Consultancy. Onderdeel van het traineeship is een intensief opleidingsprogramma tot Public Business Controller wat hij volgt via JS Consultancy en het Zijlstra Centrum / VU Amsterdam. Daarnaast werkt hij 32 uur voor de Gemeente Amsterdam. Hier legt hij de verbinding tussen mensen, cijfers en beleid.

Waarom een traineeship Young Public Control?

Eén van de redenen dat het traineeship Young Public Control mij zo aanspreekt is de combinatie tussen werken aan vaardigheden, inhoudelijke verdieping en het opdoen van werkervaring bij diverse opdrachtgevers op het snijvlak van Finance & Control. Een ideale mix waarin ik de ruimte en faciliteiten heb te werken aan mijn ontwikkeling en me te oriënteren binnen de publieke sector. Mijn ervaring is dat de thema’s in de publieke sector zeer divers en uitdagend zijn. Ik zie ook dat Public Control daarin van grote toegevoegde waarde kan zijn. Als Young Public Controller hang ik als helikopter boven de materie en probeer ik vooral de verbinding te maken tussen beleid en bedrijfsvoering. Voordeel is ook dat ik breed inzetbaar ben. Zo kan ik bij verschillende opdrachtgevers aan de slag om te werken aan het versterken van de controlfunctie. Maar ik leer ook het beter omgaan en benutten van mijn sterke en zwakke punten. Dat is wat mij enorm aanspreekt in het traineeship.

 

Privacy versus funtionaliteit

In mijn eerste opdracht als Young Public Controller ben ik werkzaam voor de Gemeente Amsterdam, Programma Samen DOEN. Hier werk ik aan de doorontwikkeling van het registratie-informatiesysteem voor sociale wijkteams. Een informatiesysteem waarin hulpverleners (privacygevoelige) informatie registreren. Gezien de verscherpte privacywetgeving is een doorontwikkeling op dit systeem hard nodig. Waarbij er uitdagingen en spanningen kunnen ontstaan op het gebied van privacy versus functionaliteit. Mijn opdracht is om oplossingen te bedenken voor deze uitdagingen, met de juridische en technische mogelijkheden en beperkingen in het achterhoofd. Verder werk ik aan manieren om de informatie uit het registratiesysteem beter inzichtelijk te maken en een realistisch beeld te geven over hoe we ervoor staan. Hiervoor werk ik met veel verschillende mensen samen die ik onderling moet verbinden. Dat maakt dat ik me inhoudelijk in korte tijd sterk ontwikkel en veel plezier uit mijn werk haal!

 

Meer weten over de voordelen van een trainee >> 

 

Meer weten over het doorlopen van een traineeship >>

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.