of 59162 LinkedIn

Toekomstbestendig beleid, hoe regel je dat?

Toekomstbestendig beleid, hoe regel je dat?
Reageer

Dat we met nieuwe technologieën en innovaties alles met alles kunnen verbinden in de openbare ruimte, zal niemand ontgaan. Hoe laat u dit met uw beleid samenkomen? Elke gemeente heeft zijn eigen aandachtspunten die verbeterd of benadrukt kunnen worden. Hoe vertaalt u dit naar toekomstbestendig en concreet beleid voor een aantrekkelijke openbare ruimte? Licht, maar ook donkerte, bepalen hoe u de openbare ruimte ervaart. Hoe kunt u met beleid ervoor zorgen dat in uw areaal de innovaties zowel de aandacht als het budget krijgen, die ze verdienen?

Laat u op de Dag van de westelijke gemeenten op 12 mei inspireren door onze sprekers die hier een duidelijke en eigenzinnige visie op hebben. Wissel ervaringen uit met vakgenoten, van techneuten tot beleidsmakers, en leer van elkaar hoe je beslissers kunt overtuigen.


Programma
12.00 uur:ontvangst en lunch

13.00 uur: Herman Croes (dagvoorzitter): opening en welkom 
13.15 uur: presenaties van:
  • Marc Stroom, gemeente Roosendaal: 'Praktijkcase Roosendaal', proeftuin voor integratie van online en offline diensten in de binnenstad
  • Rixt Wind, gemeente Heerenveen: de gemeente Heerenveen heeft geen Verlichtingsbeleid, maar Lichtbeleid geformuleerd, waar ook ruimte is voor duisternis. Een toelichting over hoe donkerte een plek krijgt in het beleid en hoe dit in de praktijk opgepakt wordt.
  • Ronald Eibrink, Projectburo B.V.: de gemeente Delft zet fijnstofmodules in om bezwaarprocedures te voorkomen. 
14.45 uur: pauze
15.00 uur: presentaties van:
  • Ellen de Vries, LuxLab: Positieve prikkels in de openbare ruimte. Ellen neemt u mee in een visie op stadsverlichting. Met LED-licht en intelligente technologie voegen we waarde toe aan de leefomgeving van mensen en maken we verbindingen tussen de binnen- en buitenruimte.
  • Peter Meissen, I-sago: 'Slimme riolering', de ontwikkeling en toekomst op het gebied van waterafvoer
16.15 uur: borrel
 

Locatie
Deze inspirerende dag vindt plaats bij St(r)andplaats Nederzandt, Langevelderslag 36 - 56 te Noordwijk. Met zijn prachtige ligging in de duinen is Nederzandt lastig per OV te bereiken. Wij regelen graag vervoer vanaf station Hillegom voor u. Bent u aanwezig bij de voorbespreking van het Kenniscafé SmartCities? Ook dan kunnen wij vervoer faciliteren. Wilt u hier gebruik van maken? Laat het ons uiterlijk vrijdag 6 mei per e-mail weten.

Aanmelden
Uw inschrijving zien wij graag tegemoet op samenslimmer@ziut.nl, onder vermelding van ‘Inschrijving Dag van de westelijke gemeenten’. Laat u ook weten of u voor aanvang met ons mee luncht? Heeft u nog vragen over deze dag, dan kunt u terecht bij Irene Bruines: 06 316 676 73. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.