of 59179 LinkedIn

Speciale grondboringen voor Zutphen

Speciale grondboringen voor Zutphen. De openbare verlichting in een oude Hanzestad als Zutphen vervang je niet zomaar.
Reageer

De openbare verlichting in een oude Hanzestad als Zutphen vervang je niet zomaar. Onder de straten in het oude centrum bevinden zich oude opslagkelders, die veel verder reiken dan de grond waarop de oude panden staan. Om deze oude monumentale panden niet te beschadigen maakte Ziut vooraf een uitvoerig plan.

Grondige aanpak
Contractmanager Jan-Martijn van der Stouwe legt uit: “Waar we normaal lichtmasten anderhalve meter in de grond plaatsen, moesten de speciale spanmasten voor de Groenmarkt drie meter de grond in. Het was zaak om voorzichtig de grond af te zuigen en gaten in de zanderige grond te boren. Bovendien moesten we ook rekening houden met een druk leidingtracé. In de gaten plaatsten wij grote stalen kokers, waarna de straat, die ook open lag voor leidingwerk, weer werd dichtgemaakt. Pas later plaatsten wij in deze kokers onze spanmasten en vulden we de kokers op met split. Achteraf kunnen wij zeer tevreden terugkijken op een uniek project!”

                        Maatwerk om oude monumentale panden niet te beschadigen


Natuurlijk licht
In Zutphen is de verlichting in de stad meer een eenheid geworden. Het Masterplan Openbare Verlichting is samen met Studio DL en ondernemers en bewoners opgesteld. Armaturen met moderne breed uitlopende kap herinneren aan de rijke handelsgeschiedenis van de stad. De Groenmarkt wordt belicht met overspanningsbelichting met LED-lampjes. Met natuurlijk licht, het uitgangspunt van het Masterplan, komt de binnenstad van Zutphen nu optimaal tot zijn recht. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.