of 59162 LinkedIn

Smart Starterspakket

Smart Starterspakket. OVL-beheerders kunnen nu snel een eenvoudig kennismaken met het lichtbeheer van de toekomst
Reageer

OVL-beheerders kunnen nu snel een eenvoudig kennismaken met het lichtbeheer van de toekomst. Met het Starterspakket van Ziut kunnen tien lichtmasten individueel en op afstand, real time, worden aangestuurd. Storingen zijn direct zichtbaar in het beheerssysteem zodat ze snel kunnen worden opgelost. Dit alles loopt over het LoRa-netwerk van KPN, het netwerk dat speciaal voor het toekomstige Internet of Things is ontwikkeld. Belangrijk voordeel van dit netwerk is dat het aanzienlijk goedkoper is dan het 2G-, 3G- en 4G-netwerk.

Met de 10 LoRa TeleControllers en beheerssysteem PIMS (Public Infrastructure Management System) uit het Starterspakket kunnen beheerders aan den lijve ervaren hoe Smart Lighting werkt. Vindt ergens een evenement plaats? Dan past de beheerder de lampen erop aan. Moet de verlichting op een bepaalde dag eerder worden opgeschaald voor de opbouw van een markt? Met enkele muisklikken stelt de beheerder dit voor het hele jaar in. Krijgt hij of zij een vraag over de status van een storing? Het systeem is volledig op de hoogte van alle actuele statussen.

 

Verantwoord starten met Smart City
Op termijn zal een lichtmast veel meer apparatuur gaan dragen. Sensoren voor luchtkwaliteit of geluid bijvoorbeeld, dijkbewaking, verkeersregulering, noem maar op. De LoRa TeleController anticipeert hierop. Door de modulaire opbouw kan in de toekomst ook nieuwe apparatuur op de TeleController worden aangesloten zodat signalen direct worden doorgestuurd over een goedkoop netwerk.

Het Starterspakket bestaat uit:

  • 10 LoRa TeleControllers
  • plaatsing en in bedrijfstelling
  • 1 jaar toegang tot het PIMS-platform
  • 1 jaar datacommunicatie


Het LoRa TeleControllers kunnen in bestaande en nieuwe armaturen worden ingebouwd.

Neem voor meer informatie contact op met Irene Bruines van Ziut, e-mail: irene.bruines@ziut.nl.

 

Afbeelding: Wethouder Jeannette Quadvlieg van Schinnen monteert als symbolische starthandeling de eerste LoRa TeleController in de gemeente.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.