of 59147 LinkedIn

Roermond kiest voor duurzaamheid in natuuronderhoud en straatverlichting

Roermond kiest voor duurzaamheid in natuuronderhoud en straatverlichting. De Roermondse bossen worden omgevormd tot “natuurbos” en de straatverlichting krijgt versneld Ledlampen
Reageer

De Roermondse bossen worden omgevormd tot “natuurbos” en de straatverlichting krijgt versneld Ledlampen. Met de verduurzaming van ons natuuronderhoud en een snelle realisering van ledverlichting toont Roermond de ambitie om werk te maken van natuur en leefomgeving’, aldus wethouder Raja Fick.

Via twee beheerovereenkomsten wordt deze ambitie waargemaakt; De vereniging Bosgroep Zuid gaat 10 jaar lang het bos en natuuronderhoud in de gemeente verzorgen. Voor de verduurzaming van de openbare verlichting met Ledverlichting gaat het bedrijf Ziut aan het werk. 

 

Natuurbossen
Met de overeenkomst voor het natuuronderhoud laat Roermond de ambitie zien om te voldoen aan de eisen van de internationale ‘Forest Stewardshoip Council’ (FSC). De Roermondse bossen worden van traditionele ‘productiebossen’ omgetoverd in natuurbos. ‘Hierdoor zal de houtopbrengst iets teruglopen maar stijgt juist de natuurwaarde van onze bossen wat weer tegoed komt aan mens en dier’, zegt verantwoordelijk wethouder Fick.
 
Ledverlichting
Met de overeenkomst tussen de gemeente en het bedrijf Ziut gaat Roermond de uitdaging aan om te komende jaren de openbare verlichting  door Ledverlichting te vervangen. Door in te zetten op een snelle vervanging van huidige openbare verlichting worden toekomstige onderhoudskosten verminderd en zal deze verlichting veel minder energie verbruiken dan de huidige verlichting. Hiermee gaat Roermond dan ook voldoen aan het Nationale Energieakkoord.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.