of 59244 LinkedIn

Partnerselectie: hoeveel plan is er nodig?

Partnerselectie: hoeveel plan is er nodig? Bij complexe gebiedsontwikkelingen kan partnerselectie een geschikter middel zijn dan prijs- of planselectie
Fakton Reageer

Wanneer wordt gesproken over tenders dan gaat het nog te vaak over lange procedures, hoge tenderkosten, lage winkansen en onduidelijke beoordelingscriteria. Terwijl we juist nu in onze steden complexe maatschappelijke uitdagingen zoals de versnelling van de woningproductie, de energietransitie, inclusiviteit en bereikbaarheid moeten aanpakken om een gezonde leefomgeving te realiseren.

Als Fakton geloven wij dat bij complexe gebiedsontwikkelingen juist partnerselectie een geschikter middel kan zijn dan prijs- of planselectie.

 

Het selecteren van een partner ligt meer voor de hand wanneer de omvang, urgentie, scope en duur van de ontwikkelopgave toenemen. Richt deze tenders niet op het beste plan en de beste bieding, maar primair op de selectie van een betrouwbare en gecommitteerde ontwikkelpartner.

 

De drie belangrijkste voordelen van partnerselectie zijn in onze optiek:

  1. Omdat geen plan uitgewerkt hoeft te worden, kunt u relatief snel een samenwerkingspartner selecteren. Dit voorkomt verspilling van geld en tijd aan de voorkant. Het verschil zit niet zozeer in de totale doorlooptijd, maar in het besparen van maatschappelijke tenderkosten.
  2. In samenspraak met de marktpartij kunt u de visie uitwerken tot een plan. Er is ruimte voor ontwerpend onderzoek gericht op kwaliteit en innovatie.

 

Op basis van spelregels en uitgangspunten kiest u een samenwerkingspartner waarmee u de visie en plannen kan blijven aanscherpen en optimaliseren waardoor de mogelijkheid ontstaat om aan beide kanten meerwaarde te creëren.  

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.