of 59318 LinkedIn

Opmars van het internet of things dankzij LoRa TeleController

Opmars van het internet of things dankzij LoRa TeleController. Gemeenten kunnen hiermee o.a. lichtmasten zelf dimmen of uitzetten op momenten dat er geen licht nodig is
Ziut Reageer

Nederland is het eerste land ter wereld met een nationaal netwerk voor de internetcommunicatie van apparaten: het LoRa-netwerk. Bleven de toepassingen op dit netwerk tot voor kort nog beperkt tot pilotprojecten, inmiddels zijn duizenden lichtmasten voorzien van de LoRa TeleController van Ziut.

Ziut ontwikkelde deze controller om lichtmasten én andere objecten informatie te laten ontvangen en te versturen via dit LoRa-netwerk. Dit betekent in de eerste plaats dat gemeenten de lichtmasten zelf kunnen dimmen of uitzetten op momenten dat er geen licht nodig is. Daarnaast kunnen ook vuilnisbakken en hondentoiletten een seintje geven als ze geleegd moeten worden, of de plantenbakken als ze water nodig hebben. Dit zorgt voor flinke energie- en kostenbesparingen bij het beheer en verhoogt de kwaliteit van de openbare ruimte.

 

Een groot aantal gemeenten heeft inmiddels het startsein gegeven voor de plaatsing van de LoRa TeleControllers. Deze technologie is niet alleen voorbehouden aan grote steden, zo blijkt uit de lijst van geïnteresseerde gemeenten. Afgelopen jaar vond de uitrol plaats in gemeenten als Roosendaal, Schinnen, Zutphen, Oost-Gelre, Kerkrade, Venlo en Rotterdam.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.