of 59185 LinkedIn

Neder-Betuwe gaat led-verlichting plaatsen en voeden met zonne-energie

Neder-Betuwe gaat led-verlichting plaatsen en voeden met zonne-energie. Gemeente heeft als doelstelling om vóór 2020 minimaal 50 procent van alle stroom die de gemeente als organisatie verbruikt, binnen de gemeente op te wekken
Reageer

De gemeente Neder-Betuwe start dit jaar met de vervanging van de conventionele openbare verlichting door led-armaturen. Deze wil de gemeente gaan voeden met zonnestroom; door de plaatsing van 750 zonnepanelen.

Bij het opwekken van de benodigde energie voor deze verlichting, wordt het lokale bedrijfsleven betrokken. Vanuit haar duurzaamheidsvisie heeft de gemeente als doelstelling om vóór 2020 minimaal 50 procent van alle stroom die de gemeente als organisatie verbruikt, binnen de gemeente op te wekken. Dit gebeurt op daken van de gemeentelijke gebouwen met behulp van zonnepanelen. Om via eigen opwek de energie te compenseren voor duurzame openbare verlichting zoekt de gemeente de samenwerking met het Neder-Betuwse bedrijfsleven. De gemeente werkt hiervoor samen met Ziut en Greenspread.

 

Eerdere samenwerking van Greenspread en Neder-Betuwe heeft geleid tot meer dan 1000 zonnepanelen in de verschillende dorpskernen. De benodigde 200 kilowattpiek zonne-energievermogen voor alle openbare verlichting kan volgens de gemeente door ongeveer 750 zonnepanelen worden opgewekt. De komende periode inventariseren Greenspread en Ziut welke bedrijven een geschikt dak hebben voor zonnepanelen en zullen die bedrijven benaderen met een voorstel.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.