of 59281 LinkedIn

Nationale IoT Award In de categorie "Smart City"

Nationale IoT Award In de categorie "Smart City". Goed verlichte straten en steegjes zijn essentieel voor gemeenten. Tegelijkertijd brengt dat hoge kosten met zich mee. LoRa TeleController is een overtuigende oplossing.
Ziut Reageer

Op 24 mei jongstleden zijn de winnaars van de eerste Nationale IoT Awards 2018 bekendgemaakt. In totaal hebben vijf organisaties de felbegeerde prijs voor het beste Internet of Things praktijkvoorbeeld mee naar huis genomen. En Ziut is er één van! In de categorie "Smart City" heeft Ziut de IoT use case of the year gewonnen.

Juryrapport

Het juryrapport geeft aan waarom de prijs naar Ziut is gegaan: “Smart City is één van de meest populaire categorieën in de IoT Awards 2018. Het brede veld aan inzendingen staaft die constatering. De jury heeft mede door de hoeveelheid en kwaliteit van de use cases een zware dobber gehad om hier een winnaar te selecteren.

 

De winnaar is een use case die niet alleen technologisch goed in elkaar steekt, maar die in potentie ook de nodige maatschappelijke impact heeft. Goed verlichte straten en steegjes zijn essentieel voor gemeenten. Tegelijkertijd brengt dat hoge kosten met zich mee. De ‘verslimming’ van lichtmasten zorgt ervoor dat een deel van de energiekosten wordt verminderd. Een belangrijk obstakel wordt hierbij echter gevormd de totale kosten van het implementeren van die IoT-technologie in tienduizenden lichtmasten. Daar heeft Ziut met zijn LoRa TeleController een overtuigend antwoord op gevonden. Daarom heeft de jury, kijkende naar zowel de technologische merites als de maatschappelijke impact, Ziut tot winnaar in de categorie Smart City gekozen.”

 

Begeleidende foto: Het R&D team van Ziut

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.