of 59162 LinkedIn

Monumentale panden Hattem sfeervol en duurzaam verlicht

Monumentale panden Hattem sfeervol en duurzaam verlicht.
Reageer

Met een dromenboek startte wethouder Teuben in 2014 het grote project voor verbetering van het stadshart van Hattem. Een boek gevuld met dromen van Hattemers, om ook buiten het hoogseizoen een aantrekkelijke stad te zijn. De historische binnenstad kreeg mede daarom een doordacht lichtplan, met uitgangpunten als de juiste lichtkleur, gelijkmatigheid van licht en spelen met licht, reflectie en absorptie. 

Maatwerk voor monumenten
Anno 2016 heeft de oude binnenstad van Hattem een ware metamorfose ondergaan. De kerktoren, het wapen op het stadhuis, Molen de Fortuin en de Dijkpoort zijn voorzien van aansprekende en duurzame verlichting. Dat had wel wat voeten in de aarde. Aan de kerk mocht bijvoorbeeld niet worden geboord. De oplossing werd gevonden in de klemmen van de bestaande regenwaterafvoer. Het bevestigingsmateriaal, dat van te voren werd ingemeten op locatie, was maatwerk. Ziut had het voordeel dat zij in dit project de rol van zowel monteur als werkvoorbereider vervulde. Dit zorgde voor korte lijnen en snelle schakelingen, wat ook van pas kwam omdat er tegelijkertijd civiele werkzaamheden plaatsvonden in Hattem.

 

                     Omdat de nieuwe LED-lampen direct werden bevestigd aan de huizen, werden de plannen bij de bewoners thuis toegelicht

 
Met bewoners, voor bewoners
Het was voor Ziut ook echt een project sámen met de lokale bevolking. Omdat de nieuwe LED-lampen direct werden bevestigd aan de huizen, werden de plannen bij de bewoners thuis toegelicht. Zo hadden zij inspraak in de wijze van bevestiging en de kleur van het bevestigingsmateriaal. Er moest behoorlijk gesleuteld worden om de nieuwe LED-lampen te bevestigen en de juiste belichtingshoek te verkrijgen. Met de afronding van dit project heeft Hattem weer een prachtig aanzicht vanuit de wijde omgeving.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.