of 59318 LinkedIn

Marktanalyse regionale woningmarkt subregio Breda

Marktanalyse regionale woningmarkt subregio Breda. Deze subregio, een samenwerking van acht gemeenten van de Belgische grens tot de Maas, ambiëren een woningmarkt met genoeg en voldoende onderscheidend aanbod.
Fakton Reageer

De gemeenten in de subregio Breda, een samenwerking van acht gemeenten van de Belgische grens tot de Maas, ambiëren een woningmarkt met genoeg en voldoende onderscheidend aanbod. Fakton en SpringCo onderzochten de bestaande woningmarkt en de effectieve vraag naar nieuwbouwwoningen.

Deze analyse kent zijn fundament in stevige (data)analyses en diverse validatiesessies. De bestaande voorraad toont een relatief hoge toekomstwaarde, onder meer doordat de regio een groeiprognose van het aantal huishoudens kent.

 

De subregio Breda kent een sterke woningmarkt. Alleen zijn er woongebieden waar waakzaamheid op zijn plaats is. Aan de hand van de toekomstwaarde, de huidige marktwaarde en de kennis van de woonconsument formuleerden wij voorstellen voor beheersmaatregelen. Nieuwbouw vormt daarbij een strategisch vraagstuk: waar heeft nieuwbouw meerwaarde voor de gemeente en waar maakt nieuwbouw het bestaande aanbod kwetsbaar?

 

Op basis van dit marktonderzoek voeren de gemeenten en de provincie Noord-Brabant discussie over afstemming binnen de regionale woningmarkt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.