of 59147 LinkedIn

Led-verlichting in Blaricum

Led-verlichting in Blaricum. De gemeente Blaricum streeft naar ‘efficiënte en effectieve straatverlichting, met oog voor duurzaamheid, energiebesparing, verkeersveiligheid en sociale veiligheid’.
1 reactie

De openbare straatverlichting in de wijk Bijvanck in Blaricum wordt aangepast. Vanaf begin oktober 2017 worden de bestaande lichtmasten grotendeels vervangen door nieuwe masten met led-armaturen.

Bewoners van de Bijvanck worden op dinsdag 5 september uitgenodigd op een informatieavond over deze verlichting en lichtbeleving. Tijdens de informatieavond wordt toegelicht wat, wanneer en hoe er wordt vervangen. Ook zijn er voorbeelden van de led-armaturen te zien.

Alle ins en outs worden toegelicht door medewerkers van de gemeente en Ziut. Dit bedrijf zorgt in opdracht van de gemeente Blaricum niet alleen voor de vervanging van de lichtmasten, maar voert de komende jaren ook het beheer en onderhoud ervan uit.

 

De overeenkomst met Ziut geeft invulling aan nieuw beleid. De gemeente Blaricum streeft naar ‘efficiënte en effectieve straatverlichting, met oog voor duurzaamheid, energiebesparing, verkeersveiligheid en sociale veiligheid’. Daarbij is gezocht naar een balans tussen een duurzame en energiebesparende oplossing (red. led-verlichting met dimtechnologie) enerzijds en financiële haalbaarheid anderzijds. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Chris Reezist op
Met alle goede bedoelingen, maar in het normaal Nederlands wil het zeggen dat de zoveelste gemeente heeft besloten LED Armaturen te plaatsen op de lichtmasten. LED heeft een aantal voordelen, maar het verbruikt net zoals iedere lamp stroom. Fabrikanten kicken erop omdat ze in de toekomst geld kunnen verdienen doordat het licht gemakkelijk stuurbaar is dmv stroomimpulsen. Maargoed, veel succes ermee!