of 59130 LinkedIn

Goed voorbereid aan de slag op het stembureau

Goed voorbereid aan de slag op het stembureau. Wat zijn de wettelijke procedures en wat is de gang van zaken op een stembureau?
1 reactie

Op 15 maart 2017 zijn de volgende Tweede Kamer-verkiezingen. Bent u hier op de een of andere manier bij betrokken, bijvoorbeeld als organisator of als stembureaulid of -voorzitter? Na een van de onderstaande trainingen weet u alles wat u moet weten om vanuit uw rol bij te dragen aan een vlekkeloos verloop van de verkiezingen. 

Verkiezingstrainingen van Bestuursacademie Nederland

Bestuursacademie Nederland verzorgt in december 2016 en januari 2017 3 trainingen voor iedereen die op de een of andere manier betrokken is bij verkiezingen. De training Aan de Slag op het Stembureau is zeer geschikt voor (nieuwe) stembureauleden die uitgebreid geïnformeerd willen worden over de wettelijke procedures en gang van zaken op een stembureau. Bent u stembureauvoorzitter? Dan is de training Hoe werkt een Stembureau interessant voor u. In deze training leert u hoe u stembureaus moet aansturen, maar ook welke maatregelen getroffen dienen te worden bij onregelmatigheden voor, tijdens of na het uitbrengen van de stemmen. Organisatoren van verkiezingen, ten slotte, zullen veel baat hebben bij de training Organiseren van Verkiezingen. U leert over wettelijke eisen en regelingen rondom stemdistrictindeling, kandidaatstelling en zetelverdeling. Ook de organisatie van de verkiezingen en de inzet van campagnematerialen komen aan de orde.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Marquis de Canteclair (em) op
Leer ik dan ook de methode Plasterk (met het rode potlood de computer bedienen)