of 59179 LinkedIn

Financiën binnen de overheid

JS Consultancy Reageer
Binnen de Nederlandse overheid gaat veel geld om in het zorgen voor maatschappelijke voorzieningen. Met dit geld stuurt en herverdeelt de overheid onze welvaart en welzijn. Hoe werkt dat nou in grote lijnen?

Tijdens deze training leer je de belangrijkste begrippen, partijen, instrumenten en ontwikkelingen binnen de overheidsfinanciën kennen. Hierbij krijg je inzicht in de verschillen tussen overheidsfinanciën en de financiën van private organisaties, de rol van de rijksoverheid, provincies, gemeenten en waterschappen, en leer je wat belangrijke wetten en processen zoals de P&C cyclus zijn. Met deze module krijg je een goede basis om te kunnen meepraten over en meewerken aan financiën binnen de overheid, waarbij we inzoomen op de onderdelen van de overheid die voor de deelnemers het meest relevant zijn. Daarbij gebruiken we verschillende werkvormen die zorgen voor een goede mix van het aanbieden van kennis en hier zelf meteen actief mee aan de slag gaan.

 

Resultaat

Aan het einde van de training ken je de belangrijkste begrippen, partijen, processen en instrumenten van de overheidsfinanciën. Ook heb je geoefend met eigen casuïstiek en weet je waar je sterke en ontwikkelingspunten liggen.
 
Doelgroep
Deze training is bedoeld voor Young Professionals die zich de werking van overheidsfinanciën voor het eerst eigen gaan maken.
 
Praktische informatie

Voor deze opleiding zijn nog geen nieuwe data bekend.

Wel interesse?

Klik op Reserveren en we informeren je over het eerstvolgende startmoment.

 
 
 
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.